12 Aralık 2017 Salı

Portakal Aromalı Kakaolu Cupcake

Portakal Aromalı Kakaolu Cupcake
Malzemeler:
3 yumurta (oda sıcaklığında)
1,5 su bardağı toz şeker
200 ml (bir su bardağı) krema
Bir fincan sıvıyağ
Bir portakal suyu
Bir portakal kabuğu rendesi
Bir limon kabuğu rendesi
Bir fiske tuz
Bir paket vanilya
Bir paket kabartma tozu
200 gr un
50 gr koyu kakao
Süslemek için krem şanti ve pasta süsü

Yapılışı:
Fırınınızı 180°C'ye ayarlayarak ısıtın. Cupcake kalıplarınızı tepsinize yerleştirin.

Un, vanilya, tuz, kakao ve kabartma tozunu birlikte iki kez eleyin.

Yumurta ve şekeri, rengi açılıp köpük köpük oluncaya kadar çırpın.

Kremayı ve portakal suyunu yumurtalara ekleyin. Bir yandan düşük hızda çırpmaya devam edin, bir yandan da azar azar unlu karışımı ekleyin. Hamur tamamen homojen bir hal alınca, çırpma işlemini bırakın. Portakal ve limon kabuklarını ekleyip karıştırın.

Hamuru cupcake kalıplarına paylaştırın. Kabarıp taşmaması için çok doldurmayın. Bir kahve fincanı kadar kek hamuru yeterli geliyor.

Kalıbı bir kaç kez tezgaha vurarak hamurun içindeki hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayın.

Keki, sıcak fırına verin. 30 dk kadar, kapağını hiç açmadan pişirin. Fırından tamamen çıkarmadan önce tepelerine kürdan batırarak kekleri kontrol edin. Islak çıkıyorsa, bir süre daha fırında tutun.

Çıkardığınız kekleri soğutun. İster sade, isterseniz krem şanti ve pasta süsleriyle süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.
Portakal Aromalı Kakaolu Cupcake


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder