tag:blogger.com,1999:blog-7327794567794468228.post1688273464473572835..comments2023-11-30T19:28:25.182+03:00Comments on Mutfak Merakım: Eşek Zeytini (Kalamata) Nasıl Kurulur?Sema Bilginhttp://www.blogger.com/profile/04804360901284025835noreply@blogger.comBlogger24125tag:blogger.com,1999:blog-7327794567794468228.post-72237463568487002062023-11-30T19:28:25.182+03:002023-11-30T19:28:25.182+03:00Ne kadar dayanıyor kısaca 12 ay dayanabilirim sizi...Ne kadar dayanıyor kısaca 12 ay dayanabilirim sizin yaptıgınızAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7327794567794468228.post-44045706711358768752023-01-22T22:16:35.053+03:002023-01-22T22:16:35.053+03:00Geç toplandığı için Tamamen siyah olmuş eşek zeyti...Geç toplandığı için Tamamen siyah olmuş eşek zeytini nasıl kurulur Acil bilgi lazım Mücahit Erginnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7327794567794468228.post-56326919744837330922023-01-02T10:58:53.072+03:002023-01-02T10:58:53.072+03:00Salamura zeytini en son işlemden yağ limon tuz koy...Salamura zeytini en son işlemden yağ limon tuz koyduktan sonra hafif ekşi bir koku var ne yapmalıyım tuz ilave edip devam edeyimmi ve su içindemi kalıcak şimdiden teşekkür ediyorum cevabınızı bekliyorum Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7327794567794468228.post-30501206693079716592022-12-19T09:36:04.765+03:002022-12-19T09:36:04.765+03:00Bu konudan bahsetmenize çok sevindim. Bu vesileyle...Bu konudan bahsetmenize çok sevindim. Bu vesileyle ben de kısa bir araştırma yaptım. Buna göre zeytinin kurulduktan sonraki olgunlaşma aşamasının (fermantasyonun) başlangıcında gelişen beyaz tabakayı almanız gerekiyor. Zira sizin için zararlı olmamakla birlikte, fermantasyon sırasında oluşan bu mikroorganizmalar (fermantatif mayalar) zeytinin yumuşamasına ve bozulmasına neden oluyormuş. O nedenle bu tabakayı oluştukça alabilirsiniz. Diğer yandan fermantasyonun sonuna doğru gelişen mayalar zeytinin fermantasyonunun tamamlanmasına yaradığı için yararlı mayalarmış. Bahsedilmemiş ama bu durumda bu aşamada oluşan maya, sanırım bir süre salamuranın üzerinde bırakılmalı. Umarım sizin için yararlı olmuştur. Sevgi ve selamlar...Sema Bilginhttps://www.blogger.com/profile/04804360901284025835noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7327794567794468228.post-41165041472833863872022-12-19T09:27:16.471+03:002022-12-19T09:27:16.471+03:00Loş bir yer olması yeterli. İlle de karanlık olmas...Loş bir yer olması yeterli. İlle de karanlık olmasına gerek yok. Sıcağa maruz bırakmayın. Çok sevgi ve selamlar...Sema Bilginhttps://www.blogger.com/profile/04804360901284025835noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7327794567794468228.post-4147373588606795082022-12-01T12:37:51.720+03:002022-12-01T12:37:51.720+03:00Zeytinler su içindeki bekleme süresinde üzerinde ç...Zeytinler su içindeki bekleme süresinde üzerinde çrikin bir tabaka oluşuyor beyaz yapış yapış bir tabaka o tabaka zararlımı zeytinlerin oluşumunu bozarmıAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7327794567794468228.post-38340917550055072582022-11-26T21:14:35.500+03:002022-11-26T21:14:35.500+03:00Bende tarifinizi uyguladım karanlıktamı bekletmeli...Bende tarifinizi uyguladım karanlıktamı bekletmeliyiz onu merak ettim Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7327794567794468228.post-46185280716783264522022-11-14T11:48:20.759+03:002022-11-14T11:48:20.759+03:00Verdiğiniz tarif için çok teşekkürler. Mutlaka den...Verdiğiniz tarif için çok teşekkürler. Mutlaka deneyeceğim. Sevgiler...Sema Bilginhttps://www.blogger.com/profile/04804360901284025835noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7327794567794468228.post-39504962802530145652022-10-21T19:24:27.715+03:002022-10-21T19:24:27.715+03:00Size Manisamızdan siyah zeytin tarifi vermek istiy...Size Manisamızdan siyah zeytin tarifi vermek istiyorum.Annem ve ben yıllardır yapıyoruz gerçekten çok güzel oluyor.Zeytinlerin sert olması gerekir , buna dikkat ediyoruz öncelikle.5kilo yıkanmış kırılanmış siyah zeytine 1 su bardağı iri tuz,1 su bardağı üzüm sirkesi,1 su bardağı şeker,1 su bardağı çiçek yağı(donmadığı için)koyuyoruz.Koyduğumuz kavanoz ya da plastik şişeleri günde 1 kez sallıyoruz.En az 20 gün devam ediyoruz.Olunca afiyetle yiyoruz.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7327794567794468228.post-39768095123964332892022-10-21T11:36:01.862+03:002022-10-21T11:36:01.862+03:00Biraz geç oldu ama yine de cevap vermek istedim. A...Biraz geç oldu ama yine de cevap vermek istedim. Aslında salamurasını da anlatmıştım. Sevgiler...Sema Bilginhttps://www.blogger.com/profile/04804360901284025835noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7327794567794468228.post-58729302065579158902022-10-21T11:35:02.491+03:002022-10-21T11:35:02.491+03:00Bunu bilmiyordum. Verdiğiniz değerli bilgi için te...Bunu bilmiyordum. Verdiğiniz değerli bilgi için teşekkür ederim. Ben de bu şekilde denemek isterim. Umarım siz de tarifimden yararlanırsınız. Çok sevgiler.Sema Bilginhttps://www.blogger.com/profile/04804360901284025835noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7327794567794468228.post-70287744182245810212022-10-16T23:51:45.455+03:002022-10-16T23:51:45.455+03:00Kalamata Yunanistan’da bir kıyı kasabası bildiğini...Kalamata Yunanistan’da bir kıyı kasabası bildiğiniz üzere.Ben orada geçen yaz bulundum olmuş zeytinleri güveç gibi bir kaba koymuşlardı üzeri tamamen zeytinyağı kaplıydı çok bol şekilde yağın içinde duruyordu zeytinler oradan kaşıkla alıp tabağa aktarıyorlardı.Ben de ilk defa bu sene yapıcam sizin tarifinize göre.Teşekkürler.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7327794567794468228.post-16079252018069819472021-11-15T20:26:05.299+03:002021-11-15T20:26:05.299+03:00Kalamata yani essek zeytin aldim hergun suyunu değ...Kalamata yani essek zeytin aldim hergun suyunu değişiyorum ama salamurasi nasil olmali bilen varsa yazabilirmi Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/17664129264217411851noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7327794567794468228.post-79853868685871614132021-03-11T08:27:24.768+03:002021-03-11T08:27:24.768+03:00Bildigin bir tarif degil. Ama Denizli'li yakin...Bildigin bir tarif degil. Ama Denizli'li yakinlairmiz var. Onlardan ogrenmeye calisirim. Sevgiler. Sema Bilginhttps://www.blogger.com/profile/04804360901284025835noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7327794567794468228.post-58718476215773628092021-03-06T15:37:53.478+03:002021-03-06T15:37:53.478+03:00Ben denizli taraflarında yapılan zeytinyağının içi...Ben denizli taraflarında yapılan zeytinyağının içinde oluyor yeşil zeytin tatlandırdıktan sonra kavanozun tamamı zeytinyağı ve yeşil zeytin tanelerinden oluşuyor, onun tarifini bileniniz varmı? paylaşırsanız memnun olurum,teşekkürlerGnhttps://www.blogger.com/profile/16590973626504524641noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7327794567794468228.post-68658002592547540242021-03-06T15:37:08.291+03:002021-03-06T15:37:08.291+03:00Ben denizli taraflarında yapılan zeytinyağının içi...Ben denizli taraflarında yapılan zeytinyağının içinde oluyor yeşil zeytin tatlandırdıktan sonra kavanozun tamamı zeytinyağı ve yeşil zeytin tanelerinden oluşuyor, onun tarifini bileniniz varmı? paylaşırsanız memnun olurum,teşekkürlerGnhttps://www.blogger.com/profile/16590973626504524641noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7327794567794468228.post-53626193492253707112020-11-17T12:50:57.190+03:002020-11-17T12:50:57.190+03:00Daha uzun süre salamura halinde kalırsa, daha lezz...Daha uzun süre salamura halinde kalırsa, daha lezzetli olur. Zeytinin sert olması cinsiyle ilgili olabilir. O konuda bir bilgi veremeyeceğim. Biraz daha beklerseniz belki daha iyi sonuç aşorsınız. Sevgiler.Sema Bilginhttps://www.blogger.com/profile/04804360901284025835noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7327794567794468228.post-55715730630934336652020-11-15T21:21:07.383+03:002020-11-15T21:21:07.383+03:00Biz de yaptık ancak 20 gün sonrası acısı gitti ama...Biz de yaptık ancak 20 gün sonrası acısı gitti ama zeytin çok sert. Tadına bile bakılmıyor. Tuzlayınca mı düzelir ? Teşekkür ederim Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10152334739580268223noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7327794567794468228.post-52118676944064403242020-09-29T12:46:27.488+03:002020-09-29T12:46:27.488+03:00Cok sevindim! Dilerim bu yilki de Cok guzel ve bet...Cok sevindim! Dilerim bu yilki de Cok guzel ve beteketli olur. Cok sevgiler...selamlar.Sema Bilginhttps://www.blogger.com/profile/04804360901284025835noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7327794567794468228.post-91555509128103763182020-07-14T14:56:51.519+03:002020-07-14T14:56:51.519+03:00Kendime güvenemediğim için ölçülerinizi yarıya in...Kendime güvenemediğim için ölçülerinizi yarıya indirerek bir kavanozda deneyip erzak dolabının en karanlık köşesine atmıştım. 8ay sonra yeme fırsatım oldu.<br />Hatta bozulduğunu düşünerek açtım kavanozun kapağını. <br />LEZZETİ MÜKEMMEL! İNANAMADIM, bu sene daha çok yapacağım.ÇAhttps://www.blogger.com/profile/17040508936884022543noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7327794567794468228.post-31135438025804082532019-11-10T22:01:45.275+03:002019-11-10T22:01:45.275+03:00Evet 1 kg zeytin e bir kesme seker ve 3 beş nohut ...Evet 1 kg zeytin e bir kesme seker ve 3 beş nohut ta ilave edebilirsinizAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/02589729847253163579noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7327794567794468228.post-51540680503649072032019-11-01T23:13:18.953+03:002019-11-01T23:13:18.953+03:00Bazıları sirke ve çok az miktarda şeker de ilave e...Bazıları sirke ve çok az miktarda şeker de ilave ediyormuş bileğiniz var mıAyqhttps://www.blogger.com/profile/08562649401868870991noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7327794567794468228.post-38078704055162094612019-10-15T10:03:26.373+03:002019-10-15T10:03:26.373+03:00teşekkürlerteşekkürlerAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/06390375184518077729noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7327794567794468228.post-78505360231608024792019-10-05T11:18:55.710+03:002019-10-05T11:18:55.710+03:00Teşekkür ederim Çok güzel anlatmışsınız bugün uygu...Teşekkür ederim Çok güzel anlatmışsınız bugün uygulamasını yapacağız Ekimin 5'i olduk 2019Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12739518790331784595noreply@blogger.com