Pekala, kızarttığınız hamsinin tamamını o öğün tüketemezseniz ne yapıyorsunuz? Ben, Giresun'da yaşadığımız dönemde Aydın Teyze'mden öğrendiğim yöntemi uyguluyorum. Böylece yapımı çok basit, ertesi gün pişirmeye hazır yeni bir yemek elde etmiş oluyorum. Nasıl mı? Şöyle:
Kalan kızarmış hamsileri, çok fazla dağıtmadan kılçıklarından ayırın. Bir miktar soğanı pişireceğiniz sahanın içine söğüş veya yemeklik doğrayın. Üzerine ayıkladığınız hamsileri yerleştirin. Üzerini limon dilimleri ve maydanoz yapraklarıyla süsleyin. Hamsideki tuzu da dikkate alarak, bir miktar tuz serpiştirin. Bir kaç parça tereyağı yerleştirin. Biraz zeytinyağı gezdirin. Üzerini kapatarak, buzdolabına kaldırın. En geç ertesi akşam öğününden önce, çok az bir miktar su ekleyerek ve kapağı kapalı olarak 10 dk kadar tekrar pişirin. Sonra da sahanda servis ederek afiyetle yiyin.
Dilerim bu pratik öneri sizin için faydalı olmuştur.
Bereketli olsun, kolay gelsin.