Malzemeler:
180 gr oda sıcaklığında tereyağ
Bir su bardağı toz şeker
Bir yemek kaşığı sirke
Bir yemek kaşığı yoğurt
1/2 paket kabartma tozu
Bir çay kaşığı zencefil
Bir çay kaşığı tarçın
2,5 su bardağı elenmiş un
Süslemek için pudra şekeri
Yapılışı:
Pudra şekeri hariç tüm malzemeyle çok yoğurmadan çarçabuk bir hamur elde edin. Üzeri örtülü olarak 15 dk dinlendirin.
Fırını 180°C'ye ayarlayıp ısıtın. Tepsinizi pişirme kağıdıyla kaplayın. Hamuru merdaneyle 3 cm kalınlığında açın. İstediğiniz kalıplarla keserek tepsiye dizin. 15 dk pişirin ve çıkarın. Soğuyunca pudra şekeriyle süsleyin. Kış gecelerinde sıcak içeceklerinizle zevkle tüketin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder