2 Kasım 2017 Perşembe

Kek Kalıbında Haşhaşlı Çörek

Kek kalıbında Haşhaşlı Çörek
Paskalya çöreğinin hamuru çok olunca, "kek kalıbında poğaça" modasına uyup bir kısmını da kek kalıbında haşhaşlı çörek yaptım. Hamur, içindeki mayadan ve yoğun yumurtadan dolayı zaten çok kabaran bir hamur. Bir de kek kalıbına girince, hacmi ilk hamurun neredeyse beş katı oldu. Paskalya hamurunun şekerli tadıyla haşhaşın beraberliğini çocuklar beğenmese de, sonuç benim hoşuma gitti. Bir dahaki sefer Annemin Kıymalı Poğaçasını denemek istiyorum.

Siz de istediğiniz çeşitte bir poğaça ya da açma hamurunu, hatta ekmek hamurunu dilediğiniz gibi işleyerek kek kalıbında pişirebilirsiniz. Her yandan ısı aldığı için biraz daha kabaran, içi daha yoğun poğaça ve ekmekler elde edebilirsiniz. 

Kek kalıbında Haşhaşlı Çörek
Kek kalıbında Haşhaşlı Çörek
Kek kalıbında Haşhaşlı Çörek
Kek kalıbında Haşhaşlı Çörek








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder