- Folik asit ve lif kaynağı
- Vitamin ve mineraller yönünden zengin
- Zengin A ve C vitamini içeriyor
- Kan şekerinin dengelenmesine yardımcı
- Çok düşük kalorili
Tüm bu faydalarına rağmen onu itici kılansa, içindeki sümüksü yapı. Oysa doğru hazırlama ve pişirme yöntemi uygulanırsa, bu yapıyla karşılaşmamak ve çok lezzetli bir yemek elde etmek mümkün. Bu tarifte bunu sağlamanın iki püf noktası var: Birincisi bamyayı hazırlarken uygulanan ayıklama yöntemi, diğeriyse, içinde bekletildiği limonlu su. Tarif mi? O da işte burada!
Malzemeler:
- 1/2 kg taze bamya
- 1/2 kg kuşbaşı et
- 1 orta boy kuru soğan
- 1 büyük domates veya bir tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası (tatlı veya acı olması isteğe bağlı)
- 1/2 limon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 5 su bardağı kaynar su
- tuz
Yapılışı:
Bamyaları iyice yıkayarak varsa kumundan ve üzerindeki olası ilaç kalıntılarından arındırın. Temizlenen bamyaları tepelerinden kubbe şeklinde ayıklayın. Bunu yaparken bamyaları keserek içinin açılmamasına özen gösterin. Bu şekilde bamyada mevcut sümüksü yapı, beklerken de, pişerken de sebzenin içinde kalacaktır.
Uygun büyüklükteki bir kaba soğuk su alın. İçine yarım limonu sıkın. Bamyaları hazırladığınız bu limonlu suya atın. Hazırlanan su bamyaları tamamen örtmelidir. Gerekliyse su ekleyin. Üzerine ağır bir tabak veya tencere kapağı koyarak, bamyaların suyun içinde kalmalarını sağlayın.
Soğanı ve domatesi soyup yemeklik doğrayın.
Bamyaların pişmesi sırasında çok fazla karıştırmayın. İlk 10. dk'da tahta kaşıkla şöyle bir alt üst etmeniz yeterli olacaktır. Yemeğinizin su seviyesi, piştiğinde bamyaların seviyesinden iki parmak kadar aşağıda olmalıdır.
Kolay gelsin, bereketli olsun.
Sema Bilgin
Yemek, pasta, börek yapmak benim için de çok keyiflidir. Sizin bloğunuz da çok keyifli görünüyor. Tarifler de fotoğraflar da çok güzel. Emeklerinize sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilGüzel görüşleriniz için çok teşekkür ederim. Sizi zevkle takip ediyorum. :)
Sil