Malzemeler:
İstediğiniz çeşitte yarım paket makarna
3 adet orta boy domates
Bir sivri biber
Bir küçük kuru soğan
Bir tatlı kaşığı kekik
8-10 yaprak fesleğen
3-4 diş sarımsak
Bir çay kaşığı karabiber
İki yemek kaşığı sıvıyağ
Bir tatlı kaşığı tereyağ
Kaynar su
Tuz
Yapılışı:
Makarnayı tuzlu suda haşlayın ve süzün.
Makarna pişerken bir yanda soğanı, sarımsağı ve domatesi soyarak yemeklik doğrayın. Biberlerin sap ve çekirdeklerini ayıklayıp incecik doğrayın. Yağlarla soğanı ve biberi orta hararetli ateşte hafif pembe kavurun. Domatesi ekleyip sote edin.
Doğranmış fesleğen yapraklarını, sarımsağı, baharatları ve tuzu ekleyin. Domatesler iyice pişip suyunu çekinde, sosunuz hazırdır. Hazırlanan sosu makarnanıza döküp alt üst edin. Sosun makarnaya iyice karışmasını sağlayın. Ayran, yoğurt veya cacıkla birlikte ikram edin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder