14 Ağustos 2017 Pazartesi

Baklava Tadında Şerbetli Kek

Baklava Tadında Şerbetli Kek
Keki İçin Malzemeler:
3 yumurta
100 gr tereyağ
Bir fincan sıvı yağ
Bir fincan toz şeker
Bir fincan yoğurt
Bir fincan irmik
Bir su bardağı dövülmüş ceviz
150 gr un
Bir çimdik tuz
Bir paket vanilya
Bir paket kabartma tozu
Bir limon kabuğu rendesi

Şerbeti İçin Malzemeler:
Bir  su bardağı şeker
Bir su bardağı su
Bir su bardağı süt

Yapılışı:
25-30 cm kek kalıbı tereyağıyla yağlanıp unlanır veya kalıba fırın kağıdı kaplanır. Un, kabartma tozu ve vanilya iki kez elenir. Tereyağı, şeker ve tuz, önce düşük, sonra yüksek hızda, krema haline gelinceye kadar iyice çırpılır. Yumurtalar teker teker teker kırılarak çırpılmaya devam edilir. Karışım iyice kabarmış, rengi açılmış, köpük köpük oluncaya kadar çırpılır.

Son olarak sıvı yağ, yoğurt, irmik, limon kabuğu rendesi, ceviz ve unlu karışım eklenerek tahta kaşık veya spatulayla iyice karıştırılır. Homojen bir hal alan kek hamuru, spatula yardımıyla kek kalıbına alınır. Soğuk fırına konur ve fırın 180°C’de yaklaşık 45 dk kadar pişirilir. 

Pişen kek fırında bekletilmeden çıkarılır, soğumaya bırakılır. Soğuyunca kalıptan çıkarılır, daha geniş tabanlı bir tepsiye alınır.

Şerbet malzemeleri bir tencereye konularak, 15 dk kadar kaynatılır. Ateşten alınarak kekin üzerine gezdirilir. Üzeri kapatılarak, kekin şerbeti tamamen çekmesi sağlanır. İstenen şekilde kesilerek servis yapılır.

Afiyet olsun.

Baklava Tadında Şerbetli Kek

Baklava Tadında Şerbetli Kek

Baklava Tadında Şerbetli Kek




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder