16 Ocak 2018 Salı

Taze Barbunya Pilaki

Taze Barbunya Pilaki
Malzemeler:
Yarım kg taze iç barbunya
Bir orta boy havuç
Bir küçük boy patates
Bir orta boy kuru soğan
Bir-iki diş sarımsak
İki yemek kaşığı yemeklik zeytinyağı
İki yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Bir tatlı kaşığı domates salçası
Bir tatlı kaşığı biber salçası
Bir tatlı kaşığı un
Bir çay kaşığı toz şeker
Tuz
Kaynar su
Süslemek için taze maydanoz yaprakları

Yapılışı:
Taze barbunyaları kaynar suya atıp bir taşım haşlayarak süzün.

Soğanı ve sarımsağı yemeklik ince doğrayın. Havucu ve patatesi yıkayıp soyun ve fasulyelere uygun büyüklükte yemeklik doğrayın.

Yemeklik zeytinyağını tencereye alın. Soğanları, patates ve havuçları ekleyerek, soğanlar saydam bir hal alıncaya kadar birlikte kavurun. Unu ekleyin ve un pembeleşinceye kadar kısa bir süre daha kavurmaya devam edin.

Salçaları ekleyerek, salça kokusu çıkıncaya kadar bir iki kez döndürün. Barbunyaları ve üzerini iki parmak geçecek şekilde kaynar suyu, tuzu ve şekeri ekleyerek, çok kısık ateşte, kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın. Ara sıra karıştırarak hem dibine tutmasına engel olun, hem de su seviyesini kontrol edin. Su miktarını pişme durumuna göre ayarlayın. Yeterli değilse, kaynar su ekleyin.

Barbunyalar pişince, yemeği ateşten indirin. Servis sunum kabına alın. Ilınınca, sızma zeytinyağı gezdirin. Maydanoz yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder