15 Ocak 2018 Pazartesi

Yoğurtlu Lime Çorbası

Yoğurtlu Lime Çorbası
Malzemeler:
1/2 su bardağı kalın bulgur
2 yemek kaşığı un
Bir su bardağı yoğurt
Bir yumurta sarısı
Yarım limon suyu
İki kaşık zeytinyağı
Bir kaşık tereyağı
10 su bardağı kemik suyu
Bir su bardağı kadar haşlanmış ve parçalanmış et
2 diş sarımsak
Yarım limon suyu
Bir yemek kaçığı kuru nane
Tuz
Kırmızı toz biber

Yapılışı:
Bulguru 1,5 su bardağı kaynar su ile kaynatarak pişirin. Bunun yerine elinizin altında varsa bir su bardağı bulgur pilavı da kullanabilirsiniz. Zeytinyağını ayrı bir çorba tenceresine alın ve hafif ateşte ısıtın. Unu ekleyerek, sürekli karıştırarak hafif pembe kavurun. Kemik suyunu yavaş yavaş tencereye ilave ederken bir yandan da çırpma teliyle hızlıca karıştırın. Unun topaklanmamasına dikkat edin. Haşlanmış bulguru, lime lime edilmiş eti, dövülmüş sarımsağı ve tuzu ilave ederek kaynatmaya devam edin. 

Diğer yandan yumurta sarısı, yarım limon suyu ve yoğurdu karıştırarak çorbanın terbiyesini hazırlayın. Hazırlanan terbiyenin içine çorba suyundan bir kepçe kadar koyarak bir kez daha karıştırın. Sonra bu karışımı yavaş yavaş çorbaya ilave edilerek pişirmeye devam edin. Beş dakika kapağı açık olarak kısık ateşte kendi halinde pişmesine izin verin. Süre sonunda tencereyi ateşten alın.

Tereyağını sos tavasına koyup eritin. Tereyağı köpürmeye başlayınca kırmızı toz biber ve nane ekleyerek, ateşi kapatın. Kabaran çorba sosunu, pişmiş çorbanın üzerine gezdirin. Çorbanız yenmeye hazırdır.

Afiyet olsun. J

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder