15 Ocak 2018 Pazartesi

Tuzda Bonfle


Tuzda Bonfle
Malzemeler:
1 kg büyün bonfile
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
2 tatlı kaşığı dolusu kekik
1 çay kaşığı dolusu karabiber
2 yemek kaşığı sirke
5-6 diş dövülmüş sarımsak
3 yumurta beyazı
1 kg ince sofra tuzu
Tuzda Bonfle

Yapılışı:
Bonfileyi bütün olarak, yumurta ve tuz hariç tüm malzemelerle birlikte marine edin. Malzemeleri iyice alması için bonfileyi kapalı bir kapta bir gece boyunca buzdolabında tutun.

Pişireceğiniz zaman fırın tepsisine pişirme kağıdını serin. Fırınınızı 200°C'ye ayarlayıp ısıtmaya başlayın.

3 yumurta akını bir çay kaşığı tuzla birlikte, beyaz köpük halini alıncaya kadar çırpın. Yumurta beyazı iyice koyulaşıp, mikserin çırpma telinden damlamayacak hale gelince, mikseri durdurun. Tuzu yavaş yavaş yumurtaya ekleyerek spatulayla alt üst edin. Böylece tuzlu bir harç elde edin.

Bu harcın yarısını pişirme kağıdı serili tepsinin ortasına yayın. Marine olmuş bonfileyi yaydığınız tuzun üzerine yerleştirin. Kalan tuz harcıyla etin üzerini kapatın. Kenarlarını toparlayarak, eti tamamen hava almayacak bir duruma getirin.

Tuzun kızarmasını istemiyorsanız, başka bir fırın kağıdını yemeğin üzerine kapatın. Her iki fırın kağıdını birlikte kenarlarından kıvırmak suretiyle kapatın. Bu şekilde hazırladığınız eti, önceden ısıttığınız fırına sürerek, 2 saat pişirin. Bu sırada fırını hiç açmayın.

Tepsiyi fırından çıkarın. Üzerindeki fırın kağıdını kesip açın. Bir bıçağın ucunu tuzun ortasına saplayın. Bir mutfak çekici yardımıyla bıçağın sapına vurarak, tuzun kırılmasını sağlayın. Bonfilenin kokusunu alabiliyor musunuz? Mmmmm... Bonfileyi dilimleyerek, haşlanmış sebzeler, elma dilimi kızarmış patates ve salatayla servis yapın.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder