12 Nisan 2017 Çarşamba

Mantılı Yeşil Mercimek Çorbası

Mantılı Yeşil Mercimek Çorbası
Malzemeler:
1/2 su bardağı yeşil mercimek
Bir su bardağı mantı
Bir orta boy soğan
Bir yemek kaşığı tereyağı
İki yemek kaşığı zeytinyağı
8 su bardağı kemik suyu
Bir tatlı kaşığı biber salçası
Bir tatlı kaşığı kuru nane
Tuz

Yapılışı:
Mercimekler ayıklanıp, bir kez sudan geçirilir. Bir su bardağı kaynar suda yarım saat kadar bekletilerek şişirilir. Suyu iyice çekince süzülür ve bir kez daha sudan geçirilir.

Soğan yemeklik doğranır. Yağlar tencereye alınarak kısık ateşte eritilir. Soğanlar eklenerek sote edilir. Salçalar da konarak, salça kokusu çıkıp yağla özleşene kadar tahta kaşıkla döndürülür. Kemik suyu, mercimekler ve mantı eklenerek, kısık ateşte ve kapak aralık olarak pişirilir. 

Bu arada tereyağı ve zeytinyağı sos tenceresine konarak kısık ateşe alınır. Yağ eriyince nane eklenerek yanmasına izin verilmeden hafif kavrulur. Bu şekilde hazırlanan çorba sosu, ateşten alınan çorbanın üzerine gezdirilerek bir kez karıştırılır.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder