5 Nisan 2017 Çarşamba

Terbiyeli Tavuk Çorbası

Terbiyeli Tavuk Çorbası
Malzemeler:
Haşlanmış, didiklenmiş tavuk parçaları
10 su bardağı kaynar su, tavuk suyu karışımı
Bir çay bardağı arpa şehriye
İki kaşık zeytinyağı
Bir kaşık tereyağı
Üç kaşık un
Yarım limon suyu
Bir yumurta sarısı
Tuz
Karabiber

Yapılışı:
Yağları tencereye alarak orta hararetli ateşte eritin. Kaynar su ve tavuk suyunu ekleyin ve kaynamaya bırakın. Kaynayınca arpa şehriye, tuz ve karabiber ekleyin.

Bir yandan da un, limon suyu ve yumurta sarısını, çok az suyla çırparak terbiye hazırlayın. Şehriyeler pişince didiklenmiş tavuklar ve çorba terbiyesini ekleyin.

Çorbanın yoğunluğunu tercihe göre kaynar su eklenerek azaltabilirsiniz. Beş dakika kadar daha pişmeye bırakın. Ardından ateşten alınan çorbanın üzerine arzuya göre doğranmış dere otu serpin. Kış aylarının bu leziz çorbası, bence hala yenilebilir.

Afiyet olsun. J

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder