29 Mayıs 2017 Pazartesi

İç Pilav

İç Pilav
Malzemeler:
Bir çay bardağı yemeklik zeytinyağı
Bir büyük baş soğan
İç Pilav1 su bardağı pirinç
1 paket dolmalık fıstık
1 paket kuş üzümü
Bir tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Bir tatlı kaşığı toz tarçın
Bir tatlı kaşığı toz şeker
Bir tatlı kaşığı kuru nane
Bir çay kaşığı toz karabiber
Küçük bir demet maydanoz yaprağı
Küçük bir demet dereotu
5-6 taze nane yaprağı
Tuz
İki su bardağı kaynar su

Yapılışı:
Malzemeler ayıklanır, yıkanır ve süzülür. Soğan, maydanoz, dereotu ve nane incecik doğranır. Yemeklik zeytinyağı ve çam fıstıkları tencereye alınır. Hafif ateşte fıstıklar pembeleşinceye kadar kavrulur. Doğranmış soğan eklenir. Soğanlar ölünceye kadar karıştırılarak kavurmaya devam edilir. Limon, maydanoz, dereotu ve taze nane dışında kalan kuru malzemeler de eklenerek, tahta kaşıkla bir iki kez çevrilir. Bir su bardağı kaynar su eklenir. Kapak kapatılır ve en kısık ateşte, suyunu çekene kadar yarı pişirilir. Suyunu çeken iç pilav ateşten alınır. Doğranmış maydanoz, dereotu ve nane eklenir. Karıştırılarak ılımaya bırakılır.

Yarı pişmiş iç pilav, ister zeytinyağlı yaprak sarmasında, ister hamsi pilavında, istenirse sade olarak veya et yemeklerinin yanında tüketilir. Kalan bir bardak kaynar su, iç pilav eğer sarmada kullanılacaksa, hazırlanan yemeğin üzerine gezdirilerek, çok kısık ateşte demlenir gibi pişirilir. Hamsi pilavında kullanılacaksa, aynı şekilde yemeğe eklenerek üzeri kapalı olarak fırınlanır. Sade tüketilecekse de, iki bardak suyun tamamı aynı anda pirince eklenerek demlenme usulünde pişirilir.

Kolay gelsin, bereketli olsun.


2 yorum: