9 Mayıs 2017 Salı

Cheesecake (New York Style)

Cheesecake (New York Style)
Amerika'da en çok tüketilen tatlılardan biri cheesecake. Orada bulunduğum sürece nedense hep uzak durduğum bu tatlıyı eşim çok seviyor. Türkiye'ye döndükten sonraydı. Onu sevindirmek istediğim bir gün şimdi ismini hatırlayamadığım yabancı bir siteden çevirdiğim tarifi, biraz da malzemelerini Türkiye'ye göre uyarlayarak elde ettim. Sonuç eşimin onayından geçince, tatlıda bir türlü istediği damak tadını bulamayan Emine'm çok beğenince, Osman Latif'im de zaman zaman "anne ben cheesecake" istiyorum." deyince, bu hafif peynir tatlısı bizim de sofralarımızın ayrılmaz bir parçası oldu. İşte tarifi!

Malzemeler:
3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
18 graham craker  veya yulaflı bisküvi
1/4 cup un
900 gr krem peynir
Bir cup sourcream veya labne peyniri
Bir tatlı kaşığı vanilla extract veya 1 paket şekerli vanilin 
4 yumurta
1 1/2 cup toz şeker
2/3 cup süt
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi

Cheesecake (New York Style)

Yapılışı:
Cheesecake (New York Style)Fırınınızı 175°C'ye ayarlayarak ısıtın. 28-30 cm kelepçeli kek kalıbının tabanını ve kenarlarını tereyağla yağlayın.

Krakerleri rondodan geçirin. Eritilmiş tereyağıyla rondodan geçmiş kraker tozunu karıştırın. ortaya çıkan karışımı tepsinin tabanına yayarak bastırın ve sıkıştırın. Bu sırada krakerlerin kenarlardan 1 cm kadar yükselmesine ve çukur bir görünüm almasına dikkat edin.

Cheesecake (New York Style)Un, labne peyniri ve vanilyayı bir kasede iyice karıştırın. Başka ve daha büyük bir karıştırma kabında şeker ve krem peyniri, tahta bir kaşık yardımıyla 3-5 dk iyice karıştırın. Bu karışıma sütü ekleyerek karıştırmaya devam edin. İyice karışında, yumurtaları teker teker kırarak, her bir yumurtayı  karışıma ayrı ayrı iyice yedirin. Limon ve portakal kabuklarıyla, labneli karışımı da ekleyerek iyice harmanlayın. Karışımınız tamamen homojen ve pürüzsüz bir hal alınca, daha önce krakerle hazırladığınız tepsiye döşeyin.

Pişmeye hazırladığınız cheesecake'i ayrı bir derin fırın tepsisine yerleştirin. Bu tepsinin boş kalan kısmını, cheesecake'e ıslanmayacak şekilde yarısından biraz yukarı kadar kaynar su ile doldurun. Fırın tepsisini kendinizi yakmadan bu şekilde sıcak fırının alt sırasına sürün. Kenarları kabararak, hafif salladığınızda jöle kıvamına gelene kadar, bir saate yakın pişirin. Piştikten sonra fırını kapatarak 3-4 saat fırının içinde soğumaya bırakın. Soğuyan cheesecake'ı servis tabağına alarak, üzeri kapalı olarak bir üre de buzdolabında soğutun.

Tamamen soğuyan cheesecake artık dilimlenerek yenmeye hazırdır.

Afiyet olsun.

Not: Arzu ederseniz üzerini çilek veya herhangi bir orman meyvesiyle hazırladığınız marmelatla süsleyebilirsiniz.

Bu tarif, 11/05/2017 tarihinde Nefis Yemek Tarifleri sitesinde yayınlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder