Malzemeler:
3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
18 graham craker veya yulaflı bisküvi
1/4 cup un
900 gr krem peynir
Bir cup sourcream veya labne peyniri
Bir tatlı kaşığı vanilla extract veya 1 paket şekerli vanilin
4 yumurta
1 1/2 cup toz şeker
2/3 cup süt
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
Yapılışı:
Fırınınızı 175°C'ye ayarlayarak ısıtın. 28-30 cm kelepçeli kek kalıbının tabanını ve kenarlarını tereyağla yağlayın.
Krakerleri rondodan geçirin. Eritilmiş tereyağıyla rondodan geçmiş kraker tozunu karıştırın. ortaya çıkan karışımı tepsinin tabanına yayarak bastırın ve sıkıştırın. Bu sırada krakerlerin kenarlardan 1 cm kadar yükselmesine ve çukur bir görünüm almasına dikkat edin.
Un, labne peyniri ve vanilyayı bir kasede iyice karıştırın. Başka ve daha büyük bir karıştırma kabında şeker ve krem peyniri, tahta bir kaşık yardımıyla 3-5 dk iyice karıştırın. Bu karışıma sütü ekleyerek karıştırmaya devam edin. İyice karışında, yumurtaları teker teker kırarak, her bir yumurtayı karışıma ayrı ayrı iyice yedirin. Limon ve portakal kabuklarıyla, labneli karışımı da ekleyerek iyice harmanlayın. Karışımınız tamamen homojen ve pürüzsüz bir hal alınca, daha önce krakerle hazırladığınız tepsiye döşeyin.
Pişmeye hazırladığınız cheesecake'i ayrı bir derin fırın tepsisine yerleştirin. Bu tepsinin boş kalan kısmını, cheesecake'e ıslanmayacak şekilde yarısından biraz yukarı kadar kaynar su ile doldurun. Fırın tepsisini kendinizi yakmadan bu şekilde sıcak fırının alt sırasına sürün. Kenarları kabararak, hafif salladığınızda jöle kıvamına gelene kadar, bir saate yakın pişirin. Piştikten sonra fırını kapatarak 3-4 saat fırının içinde soğumaya bırakın. Soğuyan cheesecake'ı servis tabağına alarak, üzeri kapalı olarak bir üre de buzdolabında soğutun.
Tamamen soğuyan cheesecake artık dilimlenerek yenmeye hazırdır.
Afiyet olsun.
Not: Arzu ederseniz üzerini çilek veya herhangi bir orman meyvesiyle hazırladığınız marmelatla süsleyebilirsiniz.
Bu tarif, 11/05/2017 tarihinde Nefis Yemek Tarifleri sitesinde yayınlanmıştır.
Pişmeye hazırladığınız cheesecake'i ayrı bir derin fırın tepsisine yerleştirin. Bu tepsinin boş kalan kısmını, cheesecake'e ıslanmayacak şekilde yarısından biraz yukarı kadar kaynar su ile doldurun. Fırın tepsisini kendinizi yakmadan bu şekilde sıcak fırının alt sırasına sürün. Kenarları kabararak, hafif salladığınızda jöle kıvamına gelene kadar, bir saate yakın pişirin. Piştikten sonra fırını kapatarak 3-4 saat fırının içinde soğumaya bırakın. Soğuyan cheesecake'ı servis tabağına alarak, üzeri kapalı olarak bir üre de buzdolabında soğutun.
Tamamen soğuyan cheesecake artık dilimlenerek yenmeye hazırdır.
Afiyet olsun.
Not: Arzu ederseniz üzerini çilek veya herhangi bir orman meyvesiyle hazırladığınız marmelatla süsleyebilirsiniz.
Bu tarif, 11/05/2017 tarihinde Nefis Yemek Tarifleri sitesinde yayınlanmıştır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder