Malzemeler:
Bir bağ semizotu
2 cup yoğurt
Bir diş sarımsak
Bir çay kaşığı kırmızı toz biber
İki yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Tuz
Yapılışı:
Semizotlarının köklerini bir parmak kadar yukarıdan kesin. Bol suyla yıkayarak topraklarından arındırın. Yarım saat kadar sirkeli suda bekletin. Duru su altında tekrar yıkayarak süzdürün. Elinizin altında varsa salatacıda kurutabilirsiniz.
Temizlenen semizotlarının yapraklarını saplarından ayırın. Saplarını yemek yapmak üzere saklayabilirsiniz. Yapraklarını salata kabına alarak hafif tuzlayın. Sarımsağı ezip yoğurtla karıştırın. Semizotlarının üzerine dökün. Zeytinyağıyla toz biberi karıştırarak, salatanızın üzerinde gezdirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder