31 Mayıs 2017 Çarşamba

Şehriyeli Kemik Suyu Çorbası

Şehriyeli kemik Suyu Çorbası
Ramazana gireli dört gün oldu bile. Nedense bu ramazan aklıma pideden önce çorba geliyor. Doğrusu kendimi bir tabak çorbayla da doyacak gibi hissediyorum. Bu günkü ikinci tarifimi de bu yüzden çorbaya ayırdım. Fakat tarifime geçmeden önce geçen yıl facebook hesabımdan paylaştığım bir yazımı burada da paylaşmak istiyorum.

6 Haziran 2016 tarihli facebook paylaşımından:

"Hoşgeldin yaa Şehr-i Ramazan! Umut ve bereket ayı, hoşgeldin! Sen çocukluğumun ve gençliğimin en güzel anılarında saklısın. En tatlı uykularımızdan uyandırıp bizi, annemi, babamı, kardeşlerimi ve beni, akşamdan sözleştiğimiz gibi en huzurlu sahur sofralarında bir araya getirdin. Ne güzeldi pide sırasına girip akşam ezanı olmadan onu iftar sofrasına yetiştirmek görevi! 

"Şimdi ben anne oldum. Çocuklarım henüz çok küçükler. Ama dilerim Ramazan onlar için de en güzel anılarının bir parçası olur."

Hepinize hayırlı Ramazanlar dilerim.

Malzemeler:

  • 4 yemek kaşığı istenen bir türde şehriye
  • Bir yemek kaşığı tereyağ
  • Bir yemek kaşığı zeytinyağı
  • Bir tepeleme yemek kaşığı un
  • 6 cup kemik suyu
  • Bir yumurta sarısı
  • Bir limon suyu
  • 1/2 cup su
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Tuz


Yapılışı:
Yağları çorba tenceresine koyarak, tereyağı eriyinceye kadar kısık ateşe alın. Yağ eriyince unu ilave edin ve yakmadan, hafif pembe kavurun. Kemik suyunu, karabiberi ve tuzu ekleyerek, kapağı yarı kapalı olarak kısık ateşte kaynamaya bırakın. Kaynayınca şehriyeleri ekleyin ve pişmeye bırakın. Ara sıra karıştırarak kontrol edin.

Bir kasenin içinde limon suyu ve yumurtayı 1/2 cup suyla çırpın. Kaynamakta olan çorbadan bir kepçe ekleyerek çırpmaya devam edin. Tamamen karışınca, yavaş yavaş karıştırarak çorbaya ekleyin. Tam kaynatmadan ateşten alın.

10 dk kadar dinlendirdiğiniz çorbanız servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Not: Bu tarif, 05/06/2017 tarihinde Nefis Yemek Tarifleri Sitesi'nde yayınlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder