2 Haziran 2017 Cuma

Sebzeli Kaşarlı Köfte (Izgarada- 4 Kişilik)

Sebzeli Kaşarlı Köfte





Malzemeler:
Sebzeli Kaşarlı Köfte
  • 500 gr % 30 yağlı dana kıyması
  • 1/2 tatlı kırmızı biber
  • 1/2 tatlı köy biberi
  • 1 yeşil soğan
  • 5 iri diş sarımsak
  • 50 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı


Yapılışı:
Sebzeli Kaşarlı Köfte Biberleri ve yeşil soğanı incecik doğrayın. Sarımsakları soyup havanda iyice ezin. Tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp iyice yoğurun. Özleşen köfte hamurunu elinize alıp, mutfak tezgahına vurarak, adeta döve döve tekrar yoğurun. İyice özleşen hamuru sekiz parçaya ayırarak, büyük yassı köfteler elde edin. Köftenin daha da lezzetlenmesi için üzeri kapalı olarak buzdolabında en az 12 saat kadar muhafaza edin.

Sebzeli Kaşarlı Köfte Köfteleri pişirmeden 15-20 dk önce buzdolabından çıkarın. Böylece köfteleriniz pişirme işlemine geçinceye kadar oda sıcaklığına yaklaşmış olacaklardır. Izgaranızı en yüksek düzeyde ısıtın. Köfteleri üzerine dizin. Bir dk kadar bir tarafını kızartıp köfteleri çevirin. Bir dk kadar da diğer tarafını kızartın ve ızgaranın ısısını yarıya düşürün. Böylece köftelerin suyunun içinde hapsolmasını sağlamış, yani onları mühürlemiş olacaksınız. Beşer dk da bu şekilde arkalı önlü pişirdiğiniz köfteleri kontrol edin. Çok fazla ızgarada tutup kurutmayın. Eğer istediğiniz gibi pişmişse, servis yapın.

Bu arada köfteler pişerken, dilimlenmiş kuru soğan, biber ve kabak gibi sebzeleri de ızgara ederek, köftelerin yanında garnitür olarak sunabilirsiniz.


Bereketli olsun, kolay gelsin.

Not:

1) Bu şekilde hazırladığınız köfteleri hamburger ekmeği, tavuklu burger tarifindeki gibi hamburger ekmekleri arasına alarak, ev limonatasıyla birlikte ikram edebilirsiniz.

2) Izgara yerine fırında denemek isteyenler için şunu uygulamanızı öneririm: Tepsinizi fırının ortasına sürün. Fırının ızgarasına köfteleri dizin ve onu da tepsinin üzerine sürün. Böylece köfteden akan yağ tepsiye birikirken, köfteleriniz de altlı üstlü kızarmış olacaktır. Bu arada fırınınızı önceden 220°C’de ısıtmayı unutmayın. Köfteleri fırına sürdükten 5 dk sonra kontrol edin. Gerisi tecrübenize kalmış. 

3)Bu tarif 02/06/2017 tarihinde Nefis Yemek Tarifleri Sitesinde yayınlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder