16 Haziran 2017 Cuma

Tuzlu Kurabiye

Tuzlu Kurabiye
Malzemeler:
Tuzlu Kurabiye
  • 125 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
  • 2 kaşık sıvıyağ (tercihen zeytinyağ)
  • 1 kaşık yoğurt
  • 2 yumurta (birinin akı hamura, sarısı üzerine)
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı un
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • Susam-çörekotu


Yapılışı:
Tuzlu KurabiyeTereyağ ve sıvıyağı, rengi açılıp krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın.  Yumurtaların birinin sarısını, kurabiyelerin üzerine sürmek üzere ayırın. Bu yumurtanın akını, diğer yumurtanın tamamını ve yoğurdu ekleyerek çırpmaya devam edin. Sıvılar karışınca mikseri durdurun ve susam-çörekotu dışındaki tüm malzemeleri ekleyerek elinizle iyice yoğurun. Elde ettiğiniz pürüzsüz hamuru nemli bez altında 20 dk kadar dinlendirin.

Tuzlu KurabiyeFırınızını 200°'ye ayarlayıp ısıtmaya başlayın. Tepsinizi yağlayın veya yağlı fırın kağıdıyla döşeyin. Dinlenmiş hamurdan cevizden küçük parçalar kopararak istediğiniz şekli verin. Şekil verdiğiniz kurabiyeleri tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve susam-çörekotu karışımıyla süsleyin. Isıtılmış fırına sürerek 15-20 dk, üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun.



Tuzlu Kurabiye


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder