5 Haziran 2017 Pazartesi

Salçalı Biftek (6 Kişilik)


Salçalı Biftek
Malzemeler:
Salçalı Biftek
  • 6 adet dana biftek
  • İki kuru soğan
  • Yarım çay bardağı süt
  • Bir yemek kaşığı dolusu salça
  • İki su bardağı kaynar su
  • İki yemek kaşığı zeytinyağı
  • Bir yemek kaşığı tereyağı
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Bir çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Bir çay kaşığı kekik
  • Tuz


Yapılışı:
Salçalı BiftekSoğanları soyup ya rondodan geçirin veya rendeleyin. Temiz bir mutfak torbasıyla soğanların suyunu etlerin üzerine sıkın. Kekik dışındaki diğer malzemeleri de ekleyerek, eklediğiniz malzemeler etlerin tamamına eşit şekilde dağılıncaya kadar karın. Kapağı kapalı olarak bir gece boyunca veya sabahtan akşama kadar buz dolabında bekletin.

Pişireceğiniz etleri tavaya alın. Kapağı kapalı ve altı kısık olarak, suyunu iyice salıp çekinceye kadar pişirin. Etler suyunu ekmek üzereyken salçayı iki bardak kaynar su ile açın. Etler yağına kalınca, üzerine kekik serpiştirip, tereyağını ve salçalı suyu ekleyin. Kapağı kapalı olarak ve çok kısık ateşte pişirmeye devam edin. Eti kontrol edin. Pişmemişse, pişmesine yetecek kadar kaynar su ilave ederek pişirmeye devam edin. Pişmişlerse, etler iyice suyunu çekmeden, biraz sulu salçalı olarak ateşten alın. Patates püresi ve salata ile birlikte servis yapın. 

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder