20 Haziran 2017 Salı

Peynirli Semizotu Salatası



Malzemeler:

  • Bir bağ semizotu
  • 1/3 kalıp parçalanmış beyaz peynir
  • 1/2 su bardağı doğranmış ceviz
  • 2-3 diş dövülmüş sarımsak
  • 5-6 fesleğen yaprağı (isteğe bağlı)
  • 2 kaşık sızma zeytinyağı
  • Bir çay kaşığı tatlı toz biber
  • Tuz

Yapılışı:
Semizotlarının yıkanıp temizlenir. Kullanılacaksa fesleğen yapraklarıyla birlikte 20 dk kadar sirkeli suda bekletilir. Sirkeli sudan sonra bir kez daha sudan geçirilir. Süzdürülerek iyice kurutulur. Salatada yalnızca yapraklar kullanılacağından, semizotlarının uç yaprak kısımları bütün olacak şekilde diğer yapraklarla birlikte koparılarak saplarından ayrılır.

Tüm yapraklar sunum yapılacak servis kabına alınır. Üzerine tuz serpilir. Önce peynirler, onun üzerine de cevizler serpilir. Dövülmüş sarımsak, zeytinyağı ve toz kırmızı biber karıştırılarak salatanın üzerine gezdirilir. Salatanız yenmeye hazırdır.

Afiyet olsun.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder