- 1 paket peynir tatlısı (veya kemalpaşa tatlısı)
- 6 su bardağı süt
- 2 su bardağı toz şeker
- 2-3 parça damla sakızı
- Süslemek için toz fındık içi, badem içi, ceviz içi, yeşil fıstık içi, hindistancevizi rendesi
Yapılışı:
Damla sakızını havanda dövün. Toz haline gelince, süt ve şekerle birlikte tencereye alın. Bir kez karıştırın. Orta hararetli ateşte, kapağı yarı açık kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayan sütün içine peynir tatlılarını atın. Bir kez alt üst edip altı kısık olarak pişirmeye devam edin. Ara sıra tencereyi sallayarak tatlıları sütü iyice çekmesini sağlayın. Süt iyice çekilince tencereyi ateşten alın. Tatlıları tencerenin içinde soğumaya bırakın.
Tatlıları bulayacağınız toz halindeki kuruyemişleri ayrı ayrı tabaklara alın. Soğuyan tatlıları tek tek bunlara bulayarak servis sunum tabağına dizin. Tatlılarınız hazırdır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder