20 Haziran 2017 Salı

Arnavut Ciğeri

Malzemeler:

  • 1/2 kg dana karaciğeri (zarı alınmış ve doğranmış)
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 büyük soğan
  • 5 kaşın un
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • Tuz
  • Derin yağda kızartmak için sıvı yağ
  • Birlikte sunmak için iki orta boy patates
  • 5-6 dal doğranmış maydanoz


Yapılışı:
Arnavut CiğeriSoğanı rendeleyip suyunu bir kaba sıkın. Sütü soğan suyuna ekleyip, doğranmış ciğerleri bu karışımda ve buzdolabında bir gece boyunca marine edin. Marine olan ciğerleri kevgir üzerine alarak, iyice süzülmelerini sağlayın.

Ciğerler tamamen süzüldüğünde tuzlayın. Kapaklı bir kaba veya büyük boy buzdolabı poşetine alın. Üzerine un ve pul biberi ekleyerek kapağı sıkıca kapatın. Poşet kullanıyorsanız, poşetin ağzını bağlayın. Sallayarak ve alt üst ederek, unun ciğer parçalarına tamamen sarılmasını sağlayın.

Patatesleri küçük küp küp doğrayın. Derin yağda kızartarak kağıt havlu üzerine alın. Üzerini tuzlayın.
Aynı yağa bu kez ciğerleri atın. 5 dk kadar her yanının kızararak pişmesini sağlayın. Süre sonunda kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını alın.

Patatesleri servis yapacağınız sunum kabına alın. Üzerine ciğerleri sererek, doğranmış maydanozlarla süsleyin. Bu şekilde servis yapın.

Not: Arzu ederseniz ciğerleri doğranmış sivri biberlerle harmanlayarak veya söğüş soğanla birlikte dürüm olarak da servis yapabilirsiniz.

Bu tarif 22.06.2017 tarihinde tarafımdan Nefis Yemek Tarifleri'nde yayınlanmıştır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder