23 Haziran 2017 Cuma

Sarma Ispanak Böreği

Sarma Ispanak Böreği
Malzemeler:
Sarma Ispanak Böreği
  • 3 adet el yufkası
  • 1/2 kg ıspanak
  • Bir orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı (içi için)
  • Bir çay kaşığı pul biber
  • Bir çay kaşığı karabiber biber
  • Tuz


Üzeri İçin:

  • Bir tepeleme yemek kaşığı un
  • 2/3 su bardağı sıvıyağ (üzeri için)
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 yumurta


Sarma Ispanak Böreği
Yapılışı:
Ispanakların ayıklayıp kumlarından arındırın. Sapları da dahil elinizle doğrayın. Soğanı ince yemeklik doğrayarak tuz, karabiber ve pul biberle birlikte ıspanaklara ekleyin. Birlikte ezerek, yoğurur gibi harmanlayın.

Yufkaları 7-8 eşik dörtgen parçalara bölmeye çalışın. Parçaların her birinin bir kenarına bir parça iç koyup rulo şeklinde sarın. Ruloyu hafif bükerek kıvırın. Resimlerde gördüğünüz şekilde tepsiye dizin.
Sarma Ispanak Böreği
Üzerine sürmek için, bir kasede toz kırmızı biber, un ve zeytinyağını karıştırın. Hazırladığınız yufkaların üzerine bolca sürün. Yarım saat kadar yufkaların yağı çekmesi için bekleyin. Bu arada fırınınızı 200°C ısıtın. Yufkalar yapını çekince, üzerine çırpılmış bir yumurtayı sürüp, sıcak fırına sürün. 20-25 dk, üzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişirin.

Pişince fırından alın ve dinlenmeye bırakın.

Afiyet olsun.
Sarma Ispanak Böreği


Sarma Ispanak Böreği
Sarma Ispanak Böreği

Sarma Ispanak Böreği


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder