- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 yemek kaşığı dolusu domates salçası
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
- 6 su bardağı kaynar su
- 1 su bardağı soğuk süt
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- Servis için rendelenmiş kaşar ve kıtır ekmekler
Yapılışı:
Kaynar suyu yavaş yavaş tencereye alın. Unun topaklanmaması için bir yandan da hızlıca karıştırın. Bunu yaparken bir çırpma teli kullanın. Karabiberi ve tuzu ekleyerek, kapağı yarı kapalı olarak kısık ateşte kaynamaya bırakın. Kaynayınca azar azar sütü ilave edin. Bir yandan da karıştırın. Tekrar kaynayınca ateşten alın. Rendelenmiş kaşar ve kıtır ekmeklerle servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder