- 4 yumurta
- 250 gr tereyağ (veya bir paket margarin)
- 3 su bardağı un
- 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
- Dört kaşık süt
- Bir su bardağı doğranmış ceviz
- 1/2 çay kaşığı karbonat (veya 1/2 paket kabartma tozu)
- Bir çimdik tuz
Yapılışı:
Fırını 180°'ye ayarlayarak önceden ısıtın.Yağı eritin. 28-30 cm yuvarlak veya ona karşılık gelecek dikdörtgen kalıbın içini tereyağla yağlayın. Un, tuz ve karbonatı birlikte 2 kez eleyin. Yumurtaları çırpma kabına kırarak şekerle birlikte çırpın. İyice yoğunlaştığında kakaoyu ekleyin. Kakao tamamen karışınca, mikseri durdurun. Yağı ve sütü ekleyin. tahta kaşıkla iyice karıştırın. Unlu karışımı bir kez de sıvı karışıma eleyerek karıştırın. Son olarak cevizleri ekleyin. Hazırladığınız hamuru kalıba döküp üzerini düzeltin. Önceden ısıttığınız fırında 20-25 dk kadar pişirin. Fırından çıkarınca bir müddet soğumaya bırakın. Soğuyan browniyi dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.
Elinize sağlık, epeydir yapmadım. Şu sıra kurabiye sık yapılıyor bizde:)
YanıtlaSilElinize sağlık. Vallahi denemeye değer o kadar çok şey var ki, hangisini yapacağını şaşırıyor insan. Çok sevgiler...selamlar...
Sil