6 Haziran 2017 Salı

Taze Bezelye Sotesi (2-4 kişilik)

Taze Bezelye Sotesi


Bezelyelerim oldular. Eşim çok seviyor diye, bu yıl bahçeme ektim. Çok da geç ektiğim için çıkmazlar diye düşünüyordum. Çıktılar, bu sefer de yağmurlar göz açtırmadı ki çiçek açsınlar...Derken geçen hafta ilk bezelyemi topladım. Piyasada taze bezelye bulmak zor şimdi. Bulunsa da çok pahalı. Üstelik inek gübresiyle yetiştirdiğim bezelyelerim pazardakinden 10 kat daha lezzetli. Her zaman zeytinyağlı taze fasulye gibi pişirdiğim bezelyeyi, bu kez farklı denedim. İşte size tarifi!
Taze Bezelye Sotesi


Malzemeler:


  • 1/2 kg taze bezelye
  • Bir orta boy domates
  • 1 büyük soğan
  • 2-3 iri diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 su bardağı kaynar su
  • Tuz

Taze Bezelye Sotesi


Yapılışı:

Bezelyeler yıkanıp ayıklanır. Tuz ve bir su bardağı kaynar su ile kısık ateşe alınır. Kapağı kapalı olarak 10 dk kadar haşlanır, süzülür.

Soğan ve sarımsak soyulup sudan geçirilir. Domates yıkanıp soyulur. Üçü de söğüş doğranır.

Yağ tencereye alınır. Bezelyeler ve diğer tüm malzemeler tencereye eklenerek bir kez karıştırılır. Bezelyelerin ezilmemesi için, tekrar karıştırılmaz. Orta hararetli ateşte, malzemelerin dağılmaması için tencere ara sıra sallanarak sallanarak sote edilir. Soğanlar yumuşayıp şeffaf bir hal alınca ateşten indirilir. Bezelye soteniz yenmeye hazırdır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder