Malzemeler:
4 orta boy patates
1 çay kaşığı çörek otu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı zerdeçal
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
2-3 dal dereotu
Yapılışı:
Fırını 200°C'ye ayarlayıp ısıtın. Patatesleri yıkayıp temizleyin. Kabuklarını fırça veya mutfak teliyle kazıyın. Elma dilimi şeklinde doğrayın. Dereotu haricindeki tüm malzemeyi harmanlayın.
Tepsiye pişirme kağıdı serin. Üzerine harmanladığınız malzemeyi yayın. Önceden ısıtılmış fırında 25 dk kadar pişrin. Pişen patatesleri fırından çıkarın. Ilınınca servis sunum kabına alın ve üzerlerine doğranmıs dereotu serpiştirin. Arzu ettiğiniz bir yemeğin yanında veya sade olarak sunun.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder