13 Eylül 2018 Perşembe

Güneşte Pişen Kızılcık Marmelatı

Güneşte Pişen Kızılcık Marmelatı
Güneşlenmekte Olan Kızılcık Marmelatı

Tarif, canım arkadaşım Zerrin Hanım'ın kayınvalidesi Ayşe Teyze'ye ait. "Ay, nasıl oluyor merak ettim. Biraz deneyebilir miyim?" dememe karşılık, ertesi gün getirdiği bir miktar marmelatı hep birlikte beğendik.

Bu yıl ne yapacağımı bilmeden aldığım kızılcığı, son anda aklıma gelen bu tarifle denedim. Üstelik süzgeçten geçirdiğim kızılcıkla marmelat, süzgeçin üzerinde kalan posasını da kaynatmak suretiyle kızılcık suyu olmak üzere iki ürün elde ettim.

Kızılcık kullanmak için hala zaman var. Denemek isteyenler için tarifi sunuyorum.

Malzemeler:
Bir ölçü kızılcık püresi
2 ölçü toz şeker

Yapılışı:
Kızılcıkları yıkayıp süzün. Süzgeçin içerisinde elinizle ezerek püresini çıkarın. Aynı zamanda posasını ve çekirdeklerini ayırmış olacaksınız. Çıkan bu posa ve çekirekleri kaynatarak az da olsa kızılcık suyu elde edebilirsiniz.

Kızılcık püresini şekerle karıştırarak, uygun bir tepsinin içinde güneşe koyun. Üzerini çok ince bir tülbentle kapatabilirsiniz. Marmelatı ara sıra karıştırarak güneşten tutmaya devam edin. Gittikçe sıvısını kaybettiğini ve koyulaştığını farkedeceksiniz. İstediğiniz kıvama gelinceye kadar bunu yapmaya devam edin. Hazır olduğunda kavanozlara koyarak kapakları sıkıca kapatın. Marmelatları mutlaka buzdolabında muhafaza edin.

Kolay gelsin, bereketli olsun.

Güneşte Pişen Kızılcık Marmelatı
Kızılcık Suyu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder