13 Nisan 2018 Cuma

Havuçlu Kek

Havuçlu Kek

Malzemeler:
4 orta boy yumurta (oda sıcaklığında)
1 su bardağı şeker
2 orta boy havuç renedesi
1/2 su bardağı kuru üzüm (yıkanmış, kurutulmuş)
1 su bardağı
1 fincan hindistan cevizi rendesi (isteğe bağlı)
1 fincan sıvı yağ
1 fincan yoğurt
250 gr un
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı krem tartar veya karbonat
Bir fıske tuz
Bir limon kabuğu rendesi

Yapılışı:
Unu vanilya, krem tartar (veya karbonat) ve tarçınla birlikte iki kez eleyin. Kek kalıbınızı yağlayıp unlayın. Fırınınızı 180°C'de ısınmaya bırakın.

Yumurta aklarını bir fiske tuzla, köpük gibi oluncaya kadar çırpın. Ayrı bir çırpma kabında yumurta sarılarını şekerle birlikte koyu krema kıvamında oluncaya kadar çırpın. İki yumurtayı birleştirin. Yağ ve yoğurdu ekleyerek,  yumurta aklarını söndürmeden, spatula ile katlayarak alt üst edin.

Elediğiniz unla kuru üzüm, havuç rendesi, limon kabuğu rendesi ve hindistan cevizi rendesiyle harmanlayın. Kuur malzemeleri yaş malzemelere ekleyin ve katlayarak alt üst etmeye devam edin.

Tüm malzeme eşit dağıldığında ve tamamen karıştığında, kek hamurunu parça parça alarak kek kalıbına yerleştirin. Kalıbın tabanını hafifçe tezgaha vurarak büyük hava kabarcıklarını çıkarın. Sıcak fırında 35-40 dk kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğuttuğunuz keki ister bu şekilde sade, ister çikolata sosuyla süsleyerek servis edin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder