6 Nisan 2018 Cuma

Sema Usulü Kolay Pileli Baklava

Sema Usulü Kolay Pileli Baklava

Ceviz, tereyağı, yufka ve şerbetin muhteşem uyumu! Çok sık yemesem de, şerbetli tatlıları severim. Hele şurubu sütle hazırlanmışsa, başka bir lezzet bırakıyor insanın damağında.

Dedim ya, bazen yemek yapmaz, şiir yazarsınız. Bu tatlı da öyle oldu. Hem de bir çabuk. Plansız. Kendiliğinden. Börek mi, tatlı mı yapsam karar veremediğim hazır bir paket baklava yufkasından. Vallahi bazen açmaya değmiyor inanın. Yalnız marka seçimini iyi yapmalısınız. Çünkü bazıları nişastanın yoğunluğundan kağıt gibi kurumuş olmamasına dikkat edin. Zira kuru baklava hamuruna şekil vermek çok zor. Haa..kendiniz açmak isterseniz ne ala! Onun tarifi de burada. :))

İyi bir şey ortaya çıkarmak istiyorsanız, malzemeden kaçınmayın. Ceviziniz kırılmamış, bol ve o yılın ürünü olsun. Aksi halde ağızda acı bir tat bırakıyor. Tereyağının iyisini kullanın. Ağır olmasın. Şerbetin sütlü veya sade olması tercihini size bırakıyorum ve tarifi yazmaya geçiyorum.

Malzemeler:
Baklava için
Bir paket hazır baklava yufkası
2 su bardağı dövülmüş ceviz
200 gr tereyağı

Şerbeti İçin:
3 su bardağı şeker

3 su bardağı su
Yarım limon suyu

Yapılışı:
Şerbet için önce şeker ve suyu 15 dk kadar kaynatın. Yarım limon suyunu ekleyerek ateşten alın. Soğumaya bırakın.

Yufkalardan ikişerli gruplar alarak tezgaha yayın. İki kaşık erimiş tereyağı ve bir avuç ceviz gezdirin. Yufkayı bir kenardan katlaya katlaya pile yapın. Şekli bozmadan, yağladığınız fırın kabına yerleştirin.

Tüm yufkaları bu şekilde hazırlayıp yerleştirdikten sonra, kalan tereyağını üzerine gezdirin. Yalnızca bir kenarından yaklaşık dört parmak genişliğinde keserek bölün. Önceden ısıttığınız 180°C fırına sürüp, üzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp 5 dk kadar dinlendirin. Soğuk şerbeti üzerine gezdirerek dökün. Tamamen soğuduğunda sunuma hazırdır.

Artsın eksilmesin,
Taşsın dökülmesin.

Afiyet olsun.

Not: Bu tarif 18/04/2018 tarihinde Nefis Yemek Tarifleri Sitesi'nde yayınlanmıştır.

Sema Usulü Kolay Pileli Baklava

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder