17 Nisan 2018 Salı

Kahveli Muhallebi (6 kişilik)

Malzemeler:
6 kedi dili (savoyer) bisküvi
1 lt süt
2,5 fincan şeker
2,5 fincan un
50 gr tereyağ
Bir kahve kaşığı instant kahve
Bir su bardağı soğuk su
Bir su bardağı kıyılmış fındık içi

Yapılışı:
Tereyağını kısık ateşte eritin. Unu ekleyip, sürekli karıştırarak hafif pembe kavurun. Sütü soğuk olarak yavaşça eklerken, bir yandan da çırpma teliyle hızlıca karıştırmayı sürdürün. Pişme süresi boyunca muhallebiyi sürekli karıştırın. Bu şekilde tencerenin dibine tutmasına engel olun.

Muhallebi göz göz olmaya başlayınca şekeri ekleyin. Tencereyi 30 sn kadar ocakta tutun. Bu sırada karıştırmayı bırakmayın. Süre sonunda tencereyi ateşten alın. Soğumaya bırakın. Soğuyan muhallebiyi mikserle 5 dk kadar çırpıp sakızlaştırın.

Muhallebiyi sunacağınız bardakların 1/3'ünü muhallebiyle doldurun. Kahveyi bir su bardağı soğuk suda eritin. Kedi dili bisküvileri 3'er parçaya bölün. Kahveli suda ıslatarak, bekletmeden dağıttığınız muhallebilerin üzerine yerleştirin. Kalan muhallebiyi bisküvileri üzerine dökün.

Kullandığınız bardakların üzerinde fındık koyacak kadar mesafe kalmsına dikkat edin. En az bir saat buzdolabında soğutun. Fındıkları süslemeyi sonraya bırakın. Sunacağınız zaman muhallebilerin üzerini kıyılmış fındıkla süsleyin.

Afiyet olsun.

Not: Bu tarif 18/04/2018 tarihinde Nefis Yemek Tarifleri Sitesi'nde yayınlanmıştır.

2 yorum: