17 Ocak 2018 Çarşamba

Kremalı Brokoli Çorbası

Kremalı Brokoli Çorbası

Malzemeler:
Bir orta boy brokoli (600 gr kadar)
Bir su bardağı süt
3 su bardağı kemik suyu
4 su bardağı kaynar su
200 ml krema
Bir yemek kaşığı un
Bir yemek kaşığı tereyağ
İki yemek kaşığı sıvıyağ
Bir çay kaşığı karabiber
Tuz

Yapılışı:
Brokoliyi parçalayıp kaynamakta olan tuzlu suya atın. 5-6 dk kadar kapağı kapalı olarak kısık ateşte haşlayın. Haşlanınca ateşten alın. Dikkatli şekilde suyuyla birlikte rondodan geçirin. (Tuzlu ve kaynamakta olan suya atılan sebzeler, bu yöntemle canlı renklerini koruyacaklardır.)

Yağları çorba tenceresine alın. Tereyağı eriyince unu ekleyin ve hafif pembe kavurun. Bir yandan süt ve kemik suyunu yavaş yavaş eklerken, bir yandan da çırpma teliyle hızlıca karıştırın. Topaklanmamasına ve dibine tutmamasına özen gösterin.

Karabiberi ve rondodan geçirdiğiniz brokoliyi suyuyla birlikte çorba tenceresine ekleyin. Karıştırmaya devam edin. Tuzunu kontrol edin. Eksikse tamamlayın. Çorba bir kez daha kaynayınca kremayı ilave edin. Karıştırmaya devam ederek kremanın tamamen eriyip çorbaya nüfuz etmesine yardımcı olun.

Bir taşım daha kaynatıp, çorbayı ateşten indirin. 5 dk kadar dinlendirin ve çorbanızı sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun.


4 yorum:

  1. Eline sağlık arkadaşım.Harika olmuş.Uzun zaman paylaşım yapmayınca merak ettim seni.Bu arada son World Food Culture grup paylaşımında yemeğin ön resmi ve site bağlantısı çıkmamış.Yeniden paylaşabilirsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım arkadaşım çok teşekkür ederim. Evet, uzun zamandır paylaşım yapamıyorum. Çocuklarım, kardeşim ve yeğenlerimle harika bir yarıyıl tatili geçirdim. Blogumdan ve paylaşımlarımdan biraz uzak kaldım. Yavaş yavaş dönüyorum. Oradaki eksiği hemen tamamlıyorum. Çok sevgilerimi gönderiyorum.

      Sil
  2. Merhaba Sema Hanım,iadeyi ziyarete geldim blogunuz çok güzel,ellerinize emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah, ne iyi ettiniz! Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Keske size bir şeyle rikram edebilseydim! Ziyaretiniz ve güzel görüşleiniz için çok teşekkür ederim.

      Sil