22 Eylül 2017 Cuma

Zeytinyağlı Biber Dolması

Zeytinyağlı Biber Dolması
Malzemeler:
Yarım kg dolmalık biber
Bir iri soğan
Bir su bardağı pirinç
Bir tutam maydanoz yaprağı
Bir tutam taze nane yaprağı
İki tatlı kaşığı kuru nane (bir kaşık içine, bir kaşık üzerine)
İki iri domates
Bir çay kaşığı karabiber
Bir tatlı kaşığı domates salçası
Bir tatlı kaşığı tatlı biber salçası
Bir fincan riviera zeytinyağı
Bir fincan sızma zeytinyağı
Üç su bardağı kaynar su

Yapılışı:
Dolmalık biberleri yıkayıp, içlerini çıkarın. Pirinci yıkayıp süzün. Maydanoz ve nane yapraklarını temizleyip doğrayın. Soğanı ince yemeklik doğrayın. Domateslerin kabuklarından, dolmalara kapak olacak büyüklükte ve kalınca parçalar çıkarın. Kalan iç kısımlarını dolmanın içine katmak için ince doğrayın.

Domates kabukları, biberler, bir tatlı kaşığı kuru nane ve sızma zeytinyağı dışındaki malzemeleri karıştırarak dolmanın iç malzemesini hazırlayın. Biberleri bu harçla doldurarak ağızlarını ayırdığınız domates kabuklarıyla kapatın. Hazırladığınız tencereye yerleştirin. Üzerine biberler için yeteri miktarda tuz ve bir tatlı kaşığı kuru nane serpin. Üzerine üç su bardağı kaynar su ekleyin ve pişerken dağılmamaları için bir tabak kapatın. Gayet kısık ateşte, tıkır tıkır pişirin. Dolmalar suyunu iyice çekmelidir. Tencerenin dibinde biraz su kalınca, ateşten alın. Ilınınca sunum tenceresine dizip, üzerine sızma zeytinyağı gezdirin. Doğranmış limonla servis yapın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder