Tuz
Yapılışı:
Pirinç yıkanır ve tuzlu suda en az yarım saat bekletilir. Bu şekilde nişastasını salan pirinç süzülür ve bir kac kez yıkanır.
Havuç yıkanıp soyulur. Bezelyelere uygun büyüklükte doğranır.
Yağ tencereye konarak, kısık ateşe alınır. ısınınca pirinç eklenerek hafif kavrulur. Fazla kurutulmaz. Tavuk suyu, sebzeler ve tuz eklenerek kapağı kapatılır. Kaynamaya başlayınca ateş en kısığa getirilip pişmeye bırakılır. Pilav suyunu çekip göz göz olunca ateşten alınır.
Kapak kaldırılarak üzerine temiz bir havlu kağıt serilir. Bunun üzerine kapak kapatılır ve 10-15 dk demlenmeye bırakılır. Demlenen pilavınız yenmeye hazırdır.
Afiyet olsun. J
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder