5 Eylül 2017 Salı

Tavuk Suyuna Bezelyeli Pilav

Tavuk Suyuna Bezelyeli Pilav
Malzemeler:
Bir su bardağı pirinç
Bir orta boy havuç
Bir su bardağı tane bezelye (araka)
Bir fincan yemeklik zeytinyağı
Bir su bardağı tavuk suyu
Tuz

Yapılışı:


Pirinç yıkanır ve tuzlu suda en az yarım saat bekletilir. Bu şekilde nişastasını salan pirinç süzülür ve bir kac kez yıkanır.

Havuç yıkanıp soyulur. Bezelyelere uygun büyüklükte doğranır.

Yağ tencereye konarak, kısık ateşe alınır. ısınınca pirinç eklenerek hafif kavrulur. Fazla kurutulmaz. Tavuk suyu, sebzeler ve tuz  eklenerek kapağı kapatılır. Kaynamaya başlayınca ateş en kısığa getirilip pişmeye bırakılır. Pilav suyunu çekip göz göz olunca ateşten alınır.

Kapak kaldırılarak üzerine temiz bir havlu kağıt serilir. Bunun üzerine kapak kapatılır ve 10-15 dk demlenmeye bırakılır. Demlenen pilavınız yenmeye hazırdır.

Afiyet olsun. J

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder