13 Eylül 2017 Çarşamba

Peynirli Rulo Börek

Peynirli Rulo Börek

Malzemeler:
5 tane el yufkası
150 gr eritilmiş tereyağ
Bir fincan zeytinyağı
Bir kalıp beyaz peynir
Bir demet doğranmış maydanoz yaprağı
3 Yumurta (birinin sarısı üzerine)
Kırmızı toz biber
Peynirli Rulo Börek


Yapılışı:
Peynirli Rulo BörekPeynir parçalanır. Yumurtaların birinin sarısı ayrılarak, diğerleri geniş bir kasede çırpılır. Maydanoz yaprakları, tereyağ ve parçalanmış peynir ilave edilerek karıştırılır.

Peynirli Rulo Börekİki yufka üst üste tezgahın üzerine serilir. Hazırlanan harcın yarısı bu harcın üzerine yayılır. Diğer iki yufka bunun üzerine serilir ve kalan harç aynı şekilde yufkaların üzerine yayılır. Son yufka da üzerine serilir. Yanlardan hafif içeri katlanır. Ortaya çıkan dikdörtgene benzer şeklin bir kenarından başlayarak rulo yapılır. Ortadan ikiye bölünür, streçlenerek, bir gece buzdolabında bekletilir.

Buzdolabından çıkarılan rulo, bir parmak kalınlığında dilimlenerek, yağlanmış veya fırın kağıdı serilmiş tepsiye, aralarında boşluk bırakmadan dizilir.

Ayrılan yumurta sarısı, bir fincan zeytinyağıyla birlikte çırpılır. Böreklerin üzerine sürülür. Toz kırmızı biber de serpilerek, önceden 180°C ısıtılmış fırında 20 dk nar gibi kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından çıkarılarak 15 dk kadar dinlendirilir. Ilık servis edilir.

Afiyet olsun.
Peynirli Rulo Börek


Peynirli Rulo Börek

Peynirli Rulo Börek


Peynirli Rulo Börek

   






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder