Malzemeler:
5 tane el yufkası
150 gr eritilmiş tereyağ
Bir fincan zeytinyağı
Bir kalıp beyaz peynir
Bir demet doğranmış maydanoz yaprağı
3 Yumurta (birinin sarısı üzerine)
Kırmızı toz biber
Yapılışı:
Buzdolabından çıkarılan rulo, bir parmak kalınlığında dilimlenerek, yağlanmış veya fırın kağıdı serilmiş tepsiye, aralarında boşluk bırakmadan dizilir.
Ayrılan yumurta sarısı, bir fincan zeytinyağıyla birlikte çırpılır. Böreklerin üzerine sürülür. Toz kırmızı biber de serpilerek, önceden 180°C ısıtılmış fırında 20 dk nar gibi kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından çıkarılarak 15 dk kadar dinlendirilir. Ilık servis edilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder