Kendi mutfağımda pişiriyorum ve yemek tariflerimi sizinle paylaşıyorum. Keyifle denemeniz, bereketli sofralarda afiyetle yemeniz dileğiyle...
3 Eylül 2017 Pazar
Domates Sosu
Malzemeler (5 lt sos için):
10 kg salçalık domates
İki yemek kaşığı kaya tuzu
2 su bardağı sızma zeytinyağı
Cam kavanozlar
Yeni kavanoz kapakları
Yapılışı:
Cam kavanoz ve kapakları önceden bir süre kaynatın. Böylece mikroplarını kırın.
Domatesleri yıkayıp varsa çürüklerini ayıklayın. yemeklik doğrayın veya özünü kaybetmeden rondodan kalınca geçirin.
Büyükçe bir tencereye alarak bir saat kaynatın. Ocaktan almadan önce kaya tuzunu ve sızma zeytinyağını ekleyerek bir kaç kez karıştırın. Sos iyice koyulaşmış bir hal alacaktır. Bu sırada ateşi söndürün.
Kavanozlarınızı üzerinde çok az boşluk bırakarak doldurun ve sıcakken kapatarak tezgahın üzerinde ters çevirin. Soğumaya bırakın. Tamamen soğuduklarında düz çevirerek kapakları bir kez daha elden geçirin. İyice sıkın. Kapakların içeri doğru hafif çökmüş olması, soslarınızın konserveye dönüştüğünü gösterir. Böylece uzun süre saklayabilirsiniz.
Kavanozlarınızı serin ve karanlık bir yerde muhafaza edin.Kış için hazır olan domates soslarınız yemeklerinizde kullanılmaya hazırdır.
Afiyet olsun.
Etiketler:
domates,
domates sosu,
kavanoz,
kışlıklar,
konserve,
salça,
sos,
Yardımcı Ürünler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder