10 kg salçalık domates
İki yemek kaşığı kaya tuzu
2 su bardağı sızma zeytinyağı
Cam kavanozlar
Yeni kavanoz kapakları
Yapılışı:
Cam kavanoz ve kapakları önceden bir süre kaynatın. Böylece mikroplarını kırın.
Domatesleri yıkayıp varsa çürüklerini ayıklayın. yemeklik doğrayın veya özünü kaybetmeden rondodan kalınca geçirin.
Büyükçe bir tencereye alarak bir saat kaynatın. Ocaktan almadan önce kaya tuzunu ve sızma zeytinyağını ekleyerek bir kaç kez karıştırın. Sos iyice koyulaşmış bir hal alacaktır. Bu sırada ateşi söndürün.
Kavanozlarınızı serin ve karanlık bir yerde muhafaza edin.Kış için hazır olan domates soslarınız yemeklerinizde kullanılmaya hazırdır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder