26 Eylül 2017 Salı

Kalbura Bastı

Kalbura Bastı
Çok sevdiğim bu tatlının tarif bana ait değil. Geçen hafta Sema'yla Klasik Lezzetler'in facebook sayfasında oluşturduğum Yemek Kulübü-Food Club'ı dostlarımın kendi yemek paylaşımlarına açınca, tarifler gelmeye başladı. İlk tarif, çok sevgili ablam Nurşen Nakipoğlu Gümüşhan'a ait oldu. Kendisine teşekkür ediyor, site için uyarladığım tarifi, sizlerin paylaşımına sunuyorum.

Hamur İçin Malzemeler:
Bir su bar zeytinyağı
Bir su bardağı ayçiçek
Bir su bardağı süt
İki çor kaşığı irmik
Yarım paket kab tozu
Bir çay kaşığı karbonat
Alabildiğince un
İçi için dövülmüş ceviz

Şerbeti İcin Malzemeler:
2,5 su bardağı şeker
3 su bar su
Çeyrek limon

Yapılışı:
Önce şeker ve suyu ocağa alarak 15 dk kadar kaynatın. Çeyrek limonu sıkarak ocaktan alın.

Hamur için tüm malzemeyi yoğurarak, aldığı kadar unla yumuşak bir hamur yapın. Hamuru 15 dk kadar dinlendirin.

Ceviz büyüklüğünde kopardığınız parçaları rende veya süzgeç üzerinde, küçük çay tabağı büyüklüğünde açın. Kenara yakın gelecek şekilde içine ceviz koyun.

Ceviz koyduğunuz kenardan başlayıp, rendeden aldığı tırtık tırtık şekli bozmadan yuvarlayarak şekil verin.

Tepsiye yerleştirerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt-üst ayarında kızarıncaya kadar pişirin.

Hem tatlı hem şerbeti soğuk olursa daha gevrek oluyor. Yarım saat bekletmek yeterli. Üzerini istediğiniz gibi süsleyin. 😋😋😋😋

Afiyet olsun.😋😋😋

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder