5 Eylül 2017 Salı

Ayva Reçeli

Ayva Reçeli
Evet biliyorum, bu tarifi erken veriyorum. Ama ilaçsız ağaçlarımızdan tam olgunlaşmadan düşen ayvaların yerde çürümelerine gönlüm razı gelmedi. "Olmamış incir reçeli oluyor da, tam olmamış ayva reçeli neden olmasın?" diyerek denedim. Çok da güzel oldu. Kavanozu biraz süsleyip ayva yapraklarıyla da tamamlayınca ortaya çıkan görüntü çok hoşuma gitti. Eh, erken merken olsa da, bence burada sunulmayı haketti!

Siz ne dersiniz?

Malzemeler:
1 kg ayva
1 kg toz şeker
2-3 karanfil
4-5 ayva çekirdeği
Bir silme çay kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı limon suyu veya bir orta limon tuzu
Su

Ayva Reçeli

Yapılışı:
Ayvalar yıkanır. Kabukları soyulup içleri çıkarılır. Çekirdekler saklanır.

Küp küp doğranan ayvalar bir tencereye alınır. Üzerlerini geçmeyecek kadar su eklenerek, orta hararetli ateşte 20 dk kaynatılır. Bu sırada ayvaların iyice yumuşamış olması gerekir. Üzerine şeker, karanfil, ayva çekirdekleri ve tereyağ eklenerek pişirilmeye devam edilir.

Ayva Reçeli

20 dk kadar kaynatılan reçel kıvam almışsa, limon suyu veya limon tuzu eklenerek beş dk daha kaynatılır. Tencerede bekletilmeden cam kavanozlara alınarak soğutulur.

Ayva Reçeli

Uzun süre bekletilecekse, sıcakken kapak kapatılarak ters çevrilir. Böylece konserve edilmiş olur.

Bereketli olsun, kolay gelsin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder