Siz ne dersiniz?
Malzemeler:
1 kg ayva
1 kg toz şeker
2-3 karanfil
4-5 ayva çekirdeği
Bir silme çay kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı limon suyu veya bir orta limon tuzu
Su
Yapılışı:
Ayvalar yıkanır. Kabukları soyulup içleri çıkarılır. Çekirdekler saklanır.
Küp küp doğranan ayvalar bir tencereye alınır. Üzerlerini geçmeyecek kadar su eklenerek, orta hararetli ateşte 20 dk kaynatılır. Bu sırada ayvaların iyice yumuşamış olması gerekir. Üzerine şeker, karanfil, ayva çekirdekleri ve tereyağ eklenerek pişirilmeye devam edilir.
20 dk kadar kaynatılan reçel kıvam almışsa, limon suyu veya limon tuzu eklenerek beş dk daha kaynatılır. Tencerede bekletilmeden cam kavanozlara alınarak soğutulur.
Uzun süre bekletilecekse, sıcakken kapak kapatılarak ters çevrilir. Böylece konserve edilmiş olur.
Bereketli olsun, kolay gelsin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder