2 Ekim 2017 Pazartesi

Tombul Kırmızı Biber Turşusu

Tombul Kırmızı Biber Turşusu

Alışveriş sırasında pazardaki satıcı katınlarla sohbet etmeyi seviyorum. Hele karşımdaki de benimle sohbetten hoşlanmışsa, lafı uzatıp ara sıra tarif bile alıyorum. Onlar çok şey biliyorlar. Bu tarifi de kışlık hazırlıklar için alışveriş yaptığım, adını ya da bir daha görüp göremeyeceğimi bile bilmediğim bir pazarcı hanımdan aldım. 

Malzemeler:
İstediğiniz miktarda tombul kırmızı biber
Her bir biber için bir çay kaşığı sirke
Her bir biber için bir tatlı kaşığı zeytinyağı
Yeterince kaya tuzu

Tombul Kırmızı Biber Turşusu
Yapılışı:
Küçük bir kaşık yardımıyla biberlerin sap kısmını ve içlerini temizleyin. Bir fırın tepsisine yerleştirin. İçlerine sirke, zeytinyağı ve göz kararı birer küçük parça kaya tuzu koyun. 200°C'de önceden ısıtılmış fırında közleyin. (Ben fırında biraz uzun tutmuşum. Siz daha kısa süre tutabilirsiniz.) Kabuklarını soymadan, sıcak sıcak kavanozlara koyun. Kapaklarını kapatarak ters çevirin ve soğumaya bırakın. Soğuyunca kapakları kontrol edip tekrar sıkıştırın. Konserve turşularınız hazırdır.

Afiyet olsun.

Tombul Kırmızı Biber Turşusu

Tombul Kırmızı Biber TurşusuTombul Kırmızı Biber Turşusu





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder