2 Ekim 2017 Pazartesi

Triliçe

Malzemeler (Kek İçin):
5 büyük yumurta (oda sıcaklığında)
Bir su bardağı buğday unu
1/2 su bardağı toz şeker
Bir paket vanilya
Bir fiske tuz
Yarım limon kabuğu rendesi

Süt Şerberi İçin:
200 gr krema
Bir lt süt
Bir su bardağı şeker

Üzeri İçin:
Bir su bardağı karamel sosu
Bir paket krem şanti
Bir su bardağı soğuk süt

Yapılışı:
Cam veya porselen kalıbınızı yağlayıp unlayın. Fırını 180°C'ye ayarlayarak ısıtın.

Yumurta aklarıyla sarılarını ayırın. Çırpıldığında istenen kabarıklığı elde edebilmek için, yumurta aklarına iğne ucu kadar dahi yumurta sarısı bulaşmamasına dikkat edin.

TriliçeYumurta aklarıyla şekeri mikserle önce 2 dk kadar düşük, sonra yüksek hızda, tıraş köpüğü gibi oluncaya kadar çırpın. Diğer yanda yumurta sarılarını bir fiske tuzla aynı şekilde çırparak krema kıvamına getirin. Bu karışımı yumurta aklarına ekleyerek, alt üst edin.

Un, vanilya ve tuzu birlikte eleyin. Unlu karışımı ve limon kabuğu rendesini de ekleyerek, yumurtalı karşımı söndürmeden, spatula veya tahta kaşık yardımıyla altüst ederek karıştırın. Söndürmeden kek kalıbına boşaltarak üzerini düzeltin. Önceden ısıtılmış fırında, üzeri altın gibi kızarıncaya kadar pişirin. Çıkarmadan önce ortasına kürdan batırarak içinin pişip pişmediğini kontrol edin. Kürdan temiz çıkıyorsa keki çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuyan keki, aynı kalıbın içinde, parçalamadan alt üst edin.

TriliçeKrem şantiyi hazırlayarak buzdolabında bekletin. Süt şerbeti için gereken malzemeleri tencereye alarak karıştırın. Orta hararetli ateşte kaynatın. Ateşten alarak ılımaya bırakın. Tamamen soğutmayın.

Kalıpta bekleyen keke kürdan batırarak delikler açın. Ilımış süt şerbetinden kepçeyle alarak üzerinde gezdirin. Kek şerbeti tamamen emince, üzerini hazırladığınız krem şanti ile kaplayın.  En üste karamel sosu gezdirin. İsterseniz bir kürdan yardımıyla üzerine şekil verin. Soğutmak için buzdolabında en az iki saat dinlendirin. Dinlenen triliçeniz  dilimlenerek soğuk soğuk yenmeye hazırdır.

Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder