Aslı, Fransız Soğan Çorbası'dır. Özgün tarifine buradaki adresten ulaşabileceğiniz çorbanın malzemeleri içinde, 300 ml kadar, "cider" (Fransızca "cidre") denen ve yapıldığı elmayla aynı adı taşıyan bir çeşit elma birası ya da elma şarabıyla bir miktar brendi bulunuyor. Oradaki tariften esinlenerek hazırladığım soğan çorbasını, "Fransız Soğan Çorbası" olarak sunamamamın nedeni ise, tarifteki bu malzemelerin dışına çıkmış olmamdır.
Bu ayrıntıları geride bırakırsak, bu çorba, bağışıklık sistemini güçlendirici, hastalıklara karşı koruyucu ve antibiyotik içerikli, nefis bir çorba. Soğandaki doğal şeker, kemik suyunun kendine özgü kokusu ve hafif karamelimsi tat birleşince, mükemmel bir lezzet ortaya çıkıyor. Yapımı biraz zaman almasına rağmen, ben çok keyif alıyorum. Özellikle deniz ürünleri ağırlıklı sofralara çok yakışan bu çorbayı denemekten çekinmeyin. Şimdiden kolay gelsin, afiyet olsun.
Malzemeler:
Bir yemek kaşığı tereyağ
Bir yemek kaşığı zeytinyağı
6 su bardağı kemik suyu
Bir tepeleme yemek kaşığı un
Bir yemek kaşığı elma sirkesi
Bir çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
Süslemek için kaşar peynir, gravyer peyniri veya çeddar peyniri
kıtır ekmekler
Yapılışı:
Süre sonunda ateşten alın. Kaselere koyun. Peynirler ve kıtır ekmeklerle süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder