Malzemeler:
Bir çay bardağı eritilmiş tereyağ veya margarin
Bir çay bardağı sıvıyağ
Bir çay bardağı su
Bir çay bardağı süt
Bir çay bardağı limon suyu
Bir yumurta (akı içine, sarısı üzerine)
Bir çay kaşığı karbonat
Bir tatlı kaşığı toz şeker
Bir tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Süslemek için susam
Yapılışı:
Sıvı malzemeleri ve yumurta akını yoğurma kabına alarak karıştırın. Kuru malzemeleri ekleyin. Aldığı kadar unla, kulak memesinden daha yumuşak, ele yapışmayacak bir hamur yapın. Unu kontrollü olarak ekleyin ki, sert bir hamur olmasın.
Hamuru nemli bez altında 20 dk kadar dinlendirin. Frınınızı 200 °C'ye ayarlayarak ısıtın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak şekil verin. Yağladığınız veya fırın kağıdı serdiğiniz tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin. Önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar alt üst pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder