1/2 kg % 30 oranında yağlı, iki kez çekilmiş dana kıyma
Bir tatlı kaşığı kekik
Bir çay kaşığı karabiber
Tuz
İki büyük soğan
Fırın kağıdı
İskender İçin Malzemeler:
2 tırnaklı pide
Bir tepeleme yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı kaynar su
2 kaşık sıvıyağ
İstenen miktarda yoğurt
İstenen miktarda eritilmiş tereyağ
Biber ve domates
Dönerin Yapılışı:
Kıyma, kekik, karabiber ve tuzu birlikte iyice yoğurun. Tezgahın üzerinde adeta dövün. Kapalı bir kapta bir gece dinlendirin.
Kıymanın hepsi bu şekilde piştiğinde, döner parçalarının tamamını aynı tavaya dizin ve soğan suyunu üzerine gezdirin. Kapak kapalı olarak ve kısık ateşte tıkırdatın. Soğan suyu çektiğinde, döneriniz hazırdır. İster pilavla, ister lavaş veya ekmek arası ikram edebilirsiniz.
İskenderin Yapılışı:
Biber ve domatesleri tavada ızgara edin. Tırnaklı pideleri doğrayın, servis tabağının üzerine dizin. Bolca domates sosu gezdirin. Öyle ki, pideler gözükmesin. Bunun üzerine Döner parçalarını dizin. Yoğurt ve ızgara edilmiş sebzelerle süsleyin. Üzerine eritilmiş tereyağ gezdirerek servis edin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder