6 Ekim 2017 Cuma

Evde Kıyma Döneri ve İskender Yapımı

Evde Kıyma Döneri ve İskender Yapımı

Evde Kıyma Döneri ve İskender Yapımı Döner İçin Malzemeler:
1/2 kg % 30 oranında yağlı, iki kez çekilmiş dana kıyma
Bir tatlı kaşığı kekik
Bir çay kaşığı karabiber
Tuz
İki büyük soğan
Fırın kağıdı

İskender İçin Malzemeler:
2 tırnaklı pide
Bir tepeleme yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı kaynar su
2 kaşık sıvıyağ
Evde Kıyma Döneri ve İskender Yapımı
İstenen miktarda yoğurt
İstenen miktarda eritilmiş tereyağ
Biber ve domates

Dönerin Yapılışı:
Kıyma, kekik, karabiber ve tuzu birlikte iyice yoğurun. Tezgahın üzerinde adeta dövün. Kapalı bir kapta bir gece dinlendirin.

Evde Kıyma Döneri ve İskender Yapımı Pişireceğiniz sırada iki soğanı ince rendeleyin ve suyunu sıkın. Hazırladığınız döner kıymasını iki parça fırın kağıdının arasına alarak, merdane ile yukarı aşağı hareketlerle inceltin. Döner yaprağı inceliğine geldiğinde, teflon tavayı orta hararetli ateşe alın. İncelmiş kıymadan bıçakla şeritler çıkararak, tavada arkalı önlü ızgara edin.

Kıymanın hepsi bu şekilde piştiğinde, döner parçalarının tamamını aynı tavaya dizin ve soğan suyunu üzerine gezdirin. Kapak kapalı olarak ve kısık ateşte tıkırdatın. Soğan suyu çektiğinde, döneriniz hazırdır. İster pilavla, ister lavaş veya ekmek arası ikram edebilirsiniz.

İskenderin Yapılışı:
Evde Kıyma Döneri ve İskender Yapımı Sıvı yağ ve domates salçasını sos tavasına alın. Salça konusu çıkana kadar hafif ateşte sürekli döndürün. Kaynar su ve bir miktar tuz ilavesiyle 2-3 dk pişirin.

Biber ve domatesleri tavada ızgara edin. Tırnaklı pideleri doğrayın, servis tabağının üzerine dizin. Bolca domates sosu gezdirin. Öyle ki, pideler gözükmesin. Bunun üzerine Döner parçalarını dizin. Yoğurt ve ızgara edilmiş sebzelerle süsleyin. Üzerine eritilmiş tereyağ gezdirerek servis edin.

Afiyet olsun.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder