Mutlu cumalar ve hafta sonları dilerim hepinize...
Malzemeler:
3 Su bardağı mısır unu
Bir su bardağı buğday unu
10 gr yaş bira mayası
2,5 su bardağı ılık su
Bir yemek kaşığı şeker
28cm çapında fırın tepsisi veya kelepçeli kek kalıbı
Yapılışı:
Şekeri ve mayayı ılık suyun içine koyun. 2-3 dk bekletin ve ikisi de eriyinceye kadar karıştırın. Beş dk bekletin, tekrar karıştırın.
Kalıbınızı tereyağla yağlayın. İki çeşit unu birlikte iki kez eleyerek harmanlayın. Ortasını havuz gibi açın. Tuzu unun üzerine serpiştirin. Mayalı ılık suyu havuzun ortasına dökerken, yavaş yavaş karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin. Bunu tepsinizin içine yayın ve mayalanmaya bırakın. Yaklaşık iki katı hacme ulaşan hamurun üzerini dilimler gibi bıçakla çizin. Yarım saat daha mayalanmaya bırakın.
Fırınınızı 200°C'ye ayarlayarak ısıtın. Ekmeği yarım saat kadar bu ısıda pişirin. Sonra fırının ısısını 150°C'ye düşürün. 10 dk da bu şekilde pişirin. Süre sonunda fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Afiyet olsun.
Memleketimin en güzel lezzetlerinden birisi. Afiyetler olsun. Ellerinize sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim. Kuymak da güzel olur di mi? Sevgiler...
YanıtlaSilDenedim harika oldu.Elinize sağlık
YanıtlaSilBunu duyduğuma çok sevindim. Afiyet bal şeker olsun Sibel Hanım'cığım! Sevgiler...
Sil