27 Eylül 2017 Çarşamba

Türk Usulü Trifle (Alternatif Malzemeli)

Türk Usulü Trifle
Sevgili dostum, pasta uzmanı Sevil Barış yapar da, güzel olmaz mı? Hem damak tadı, hem sunumundaki zevki Semayla Klasik Lezzetler facebook sayfasının Yemek Kulübü-Food Club sayfasında paylaşınca, burada paylaşmaktan kendimi alamadım.

Canım arkadaşım, ellerine sağlık!

Malzemeler: 
500 gr süzme yoğurt
200 gr abne Peyniri (isteğe bağlı)
200 gr süt kaymağı yada krema
3 yemek kaşığı bal ya da 1 çay bardağı pudra şekeri
Bir limon kabuğu rendesi
Pandispanya (kurabiye, kek yada kedi dili de kullanılabilir.)
Mevsim meyveleri


Yapılışı:
Pandispanya ve meyveler hariç damak tadına uygun olan tüm malzemeler karıştırılarak bir malzeme elde edilir. Sunum kadeh yada kaselerine zemin oluşturacak şekilde, kaşıkla bir miktar koyulur. Üzerine yuvarlak kesilmiş pandispanya dilimi konur ve dilimlenen meyveler kadehin dışından görülecek şekilde dizilir. Pandispanyanın üzerine ince bir kat krema karışımı eklenir. Üzerine dilimlenen meyveler ve en son olarak krema koyulur. Zevke göre süslenip ikram edilir.

Afiyet olsun🍨🍓🍌🍒🥝


Türk Usulü Trifle

2 yorum:

  1. Çok güzel görünüyor,tarifi alacağım. :) Elinize sağlık!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cevabım biraz geciktiği için özür dilerim. Bu arada deneme şansınız oldu mu? Sonucu benimle paylaşırsanız çok sevinirim. Sevgiler...

      Sil