29 Mart 2017 Çarşamba

Fırında Sütlaç

Fırında Sütlaç

Malzemeler:
1 lt süt
1 bardak pirinç
1 bardak şeker
2 yemek kaşığı nişasta
Bir çimdik tuz
3 su bardağı kaynar su
Bir diş damla sakızı

Yapılışı: 
Damla sakızı ezilir. Nişasta, süte katılarak iyice çırpılır. Ayıklanıp yıkanmış pirinç, üç bardak kaynar su ve bir çimdik tuzla birlikte haşlanır. Pirinçler nişastasını iyice salıp suyunu çekince, nişastalı süt ve damla sakızı eklenir. Kısık ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırılarak kaynatılır. 

Kaynamasına yakın şeker eklenir ve karıştırmaya devam edilir. Kaynayıp kabarınca ocaktan alınır. Sıcakken fırın kaselerine boşaltılır. 

Fırın tepsisine bir parmak kadar yükseklikte su konur ve kaseler bu tepsiye yerleştirilir. Fırın yalnızca üstten 200°C ısıtılarak, tepsi fırına alınır. Sütlaçların üzeri kızarınca fırından alınır ve soğumaya bırakılır. Soğuyunca üzerleri kapatılarak bir süre de buzdolabında soğutulur. Arzuya göre tarçın tozu veya dövülmüş ceviz serpilerek ya da tamamen sade olarak afiyetle yenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder