Mevsimi geliyor. Bizim bahçede de yaprakları çıkmaya başladı. Geçenlerde belki çiçekli halini bulma umuduyla bahçede dolaşırken, sanki benim için oradalarmış gibi bulduğum bir demet çiçekli mancar, akşam yemeğime çok yardımcı oldu. Yaygın olarak yumurta ile sote edilerek yapılan mancarı, bu kez mantarla birlikte denedim. Sonuç hiç de fena olmadı. :)
Malzemeler:
Bir demet çiçekli mancar
3-4 pırasa yaprağı veya yarım soğan
5-6 orta boy mantar
2 kaşık kışlık domates sosu veya bir domates
İki kaşık zeytinyağı
Tuz
Yapılışı:
Mancarlar ayıklanıp bir süre suda bırakılır. Böylelikle üzerindeki topraklar çözülüp çöker. Bir kaç kez sudan geçirilerek iyice temizlenir. Bir tencerede su kaynatılır. İçine tuz ve mancarlar atılır. Üç dakika kadar kaynatılır, süzülür.
Mantarlar, mantar sote tarifinde olduğu gibi temizlenir. Enine iki-üç parçaya doğranır. Pırasalar temizlenip doğranır. Eğer pırasa yerine soğan kullanılacaksa, söğüş doğranır. Domates kullanılacaksa soyulup söğüş doğranır. Yağ tencereye alınır ve orta hararetli ateşe konur. önce mantarlar sote edilir.
Afiyet olsun.
mancarla sizin sayenizde tanışmış oldum,bir şey daha öğrenmiş olduk sayenizde...bu arada mantara bayılırım,çok yakışıyorlar birbirlerine herkesin denemesini tavsiye ederim.
YanıtlaSilÇok sevindim. Çok çok teşekkür ederim. Ben de sizi takip ediyorum. Çok sevgi ve selamlarımı göndeiryorum.
Sil