Bir kahve fincanı toz şeker
Bir paket vanilya
Bir tatlı kaşığı sirke
Bir çimdik tuz
Yapılışı:
Tepsiye pişirme kağıdı serilir. fırın 100 °C'ye ayarlanarak ısıtılır.
Yumurtanın akları, sarılarından ayrılır. Bu işlem sırasında yumurta aklarına zerre kadar yumurta sarısı bulaşmamalıdır. Aksi halde istenen sonuç elde edilmez. O nedenle yumurta sarılarının parçalanmamasına özen gösterilmelidir.
Krema torbasının ucuna arzu edildiği şekilde kalın bir duy takılır. Beze yapmaya hazır hale gelen beze kreması, krema torbasına alınır. Eşit büyüklükte ve aralıkta, çok ince olmayacak şekilde fırın tepsisine sıkılır. 100 °C'de bir saate yakın pişirilir.
Süre sonunda bezeleri ilk kontrol ettiğinizde yumuşak olduğunu hissedeceksiniz. Bu durum sizi yanıltmasın. Tepsiyi dışarı aldığınızda, oda sıcaklığındaki havayla temas eden bezeler, soğuduklarında tamamen sertleşeceklerdir.
Büyük küçük herkesin severek yediği bu lezzeti keyifle denemenizi öneririm.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder