8 Mart 2017 Çarşamba

Fındıklı Kurabiye

Fındıklı Kurabiye
Malzemeler:
Fındıklı Kurabiye200 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
Bir su bardağı toz şeker
Bir fincan sıvıyağ
Bir paket kabartma tozu
Bir paket vanilya
Bir çimdik tuz
3 su bardağı un
Bir yemek kaşığı nişasta
Bir yemek kaşığı sirke
Bir su bardağı kırılmış fındık içi

Yapılışı: 
Un, kabartma tozu, vanilya nişasta ve tuz birlikte iki kez elenir.

Tereyağ ve şeker, beyazlaşıp krema haline gelene kadar mikserle çırpılır.

Unlu karışım, sıvıyağ ve sirke de bu kremamsı malzemeye katılarak yoğrulur. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Hamur, nemli bez altında 20 dk kadar dinlendirilir.
Fırın 180 °'ye ayarlanarak ısıtılır. Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir.

Dinlenmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır. Yuvarlanan parçaların bir yüzü kırılmış fındığa batırılarak biraz yassılaştırılır. Tepsiye dizilerek önceden ısıtılmış fırına verilir. Üzeri kızarıncaya kadar fırında tutulur. Pişen kurabiyeler fırından çıkarılarak tepsi içinde soğumaya bırakılır.

Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder